Nejzvláštnější zápas olympiády ? Hráčky odehrály duel v respirátorech

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Nejzvláštnější zápas olympiády ? Hráčky odehrály duel v respirátorech


Podivuhodnému úkazu byli svědky fanoušci, kteří si dnes ráno přivstali, aby se podívali na zápas mezi ROV a Kanadou v ledním hokeji žen. Oba týmy totiž do zápasu nastoupily s ochranou úst v podobě respirátoru. Ačkoli hráčky ruské sborné respirátory před třetí třetinou sundaly, Kanaďanky v nich odehrály celý zápas.

1Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Nedodání negativních testů

Celá situace vznikla údajně kvůli tomu, že ruská strana nedodala výsledky negativních testů svých hráček před zápasem, což je na letošní olympiádě běžná praxe. Kanaďanky na protest zůstaly v šatně a odmítaly do zápasu nastoupit. Celou situaci musel řešit i šéf Mezinárodní hokejové federace Luc Tardiff. Po vzájemné domluvě nakonec oba celky do zápasu vyrazily s respirátory na obličejích. Kromě nich měli ochranu úst také rozhodčí. Kvůli protestům a dohadům nabral začátek utkání více než hodinové zpoždění oproti původně plánovanému programu.

Až před začátkem třetí třetiny dorazily výsledky testů z ruské strany a výběr ROV tak před poslední částí zápasu respirátory odložil. Stejně tak i všechny čtyři rozhodčí. Kanaďanky se však rozhodly, že v ochraně úst zápas dohrají. V zápase výběr Kanady dominoval, když soupeřky zasypal devětačtyřiceti střelami a suverénně zvítězil 6:1. Javorový list si tak připsal již třetí výhru na turnaji a dál kráčí za prvenstvím ve skupině. Vzhledem ke kvalitě týmu je Kanada pasována na jednoznačného favorita olympiády.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Skvěle si vedou i Češky

Parádní výkony na turnaji však předvádí i český výběr. Naše hokejistky zatím vyhráli oba své zápasy, když shodně porazily poměrem 3:1 Čínu a Švédsko. Dnes je čeká další duel proti Dánkám, ve kterém jsou naše hokejistky považovány za jasného favorita.