Mistrovství světa v plavání 2023

Mistrovství světa v plavání je událostí, kterou plavci i fanoušci tohoto sportu očekávají s napětím. Každé čtyři roky se největší talenti a šampioni plavání sejdou na jednom místě, aby se utkali o titul mistra světa. A v roce 2023 se toto prestižní události koná ve velkolepém stylu, přinášející nováčky i zavedené hvězdy do jednoho bazénu. Nutno podotknout, že velká očekávání se pojí také s tím, že samotné MS bylo v posledních dvou letech odloženo vinou koronaviru.

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Mistrovství světa v plavání 2023

Mistrovství světa v plavání je událostí, kterou plavci i fanoušci tohoto sportu očekávají s napětím. Každé čtyři roky se největší talenti a šampioni plavání sejdou na jednom místě, aby se utkali o titul mistra světa. A v roce 2023 se toto prestižní události koná ve velkolepém stylu, přinášející nováčky i zavedené hvězdy do jednoho bazénu. Nutno podotknout, že velká očekávání se pojí také s tím, že samotné MS bylo v posledních dvou letech odloženo vinou koronaviru.


ME v plavání 2023

Očekává se, že Mistrovství světa v plavání 2023 přiláká špičkové plavce z celého světa, včetně olympijských vítězů a světových rekordmanů, což bude velmi zajímavé také pro sázkaře, kteří budou mít v tak silné konkurenci těžkou práci s tipováním výsledků. Mnoho očí bude upřeno na známé tváře, jako je americký plavec Caeleb Dressel, který se stal jednou z největších hvězd plavání v posledních letech. Dalšími výraznými jmény jsou Australan Kyle Chalmers, Brit Adam Peaty, Brazilec Bruno Fratus a mnoho dalších. Mistrovství světa nabídne plavcům možnost soutěžit v široké škále disciplín, včetně volného způsobu, znaku, prsou a motýlku na různých vzdálenostech. Ve sprintech se očekávé bitvy a napínavé finiše, zatímco delší vzdálenosti vyžadují spíše vytrvalost a strategii. Závody štafet pak přidávají další vzrušení, když týmy z jednotlivých zemí spolupracují na dosažení nejlepšího výkonu. Na určité disciplíny lze sázet i v rámci soutěže naší webové stránky.

Disciplíny na MS v plavání 2023:

  • plavání: volný způsob, znak, prsa, motýlek, polohový závod, štafety, smíšené štafety
  • skoky do vody: individuální, synchronizované, smíšené
  • extrémní skoky: ženy 20 m, muži 27 m
  • dálkové plavání: 5 km, 10 km, týmy
  • synchronizované plavání: povinné figury: sólo, duet, tým, smíšený duet; volné sestavy: sólo, duet, týmy, smíšený duet; kombinace povinných figur a volné sestavy v týmech
  • vodní pólo: mužský a ženský turnaj

Historie a současnost pořadatelského města

Fukuoka, hlavní město prefektury Fukuoka v Japonsku, je dynamické město, které spojuje bohatou historii s moderním leskem. Ležící na severním pobřeží ostrova Kyūshū, Fukuoka je jedním z nejvýznamnějších přístavů v Japonsku a důležitým regionálním centrem. Fukuoka má dlouhou historii, která sahá až do doby starověkého Japonska. Bylo jedním z hlavních měst starobylé provincie Fukuoka a hrálo důležitou roli ve vztazích s kontinentální Čínou a Koreou. Starobylý hrad Fukuoka (Fukuoka Castle) je jednou z hlavních historických památek města. Přestože se v důsledku válečných konfliktů hrad nedochoval v původní podobě, jeho základy a části vnějších hradeb poskytují návštěvníkům pohled na minulost. Město Fukuoka však není pouze o historii, je také moderním centrem s bohatou kulturou a atrakcemi. Jednou z hlavních oblastí je Tenjin, který je obchodní a obchodním centrem města. Zde najdete moderní obchody, luxusní butiky, restaurace a noční život. Tenjin je také domovem k významnému japonskému festivalu Hakata Dontaku, který se koná každý rok v květnu a přitahuje tisíce návštěvníků.

České zastoupení na Mistrovství světa v plavání 2023

Je bohužel pravda, že v obrovské konkurenci nejlepších světových plavců se českým zástupcům příliš nedaří. I letos se však na plavecký šampionát kvalifikovalo několik závodníků a závodnic, mezi kterými nejvíce září jméno Barbory Seemanové, která před časem dokázala vyhrát na MS v plavání.

Sestava českých plavců a plavkyň na MS 2023:

  • Ženy: Barbora Seemanová, Simona Kubová, Alena Benešová, Lenka Štěrbová, Karolína Klusková, Aneta Mrázková
  • Muži: Tomáš Franta, Daniel Gracík, Martin Straka, Ondřej Zach

Oficiální kanály MS v plavání

Nejlepší a nejrychlejší kanály, na nichž můžete sledovat aktuální informace, výsledky či celkové dění na MS. Najdete na nich úplně vše, stačí se nimi jenom chvíli proklikávat a hledat.

MS v plavání 2023 živě

Živé přenosy ze světového šampionátu bude vysílát sportovní stanice Eurosport a internetové Eurosport Player. Dále pak bude pravděpodobné možné, nalézt živé streamy na oficiálních stránkách MS či v některých sázkových kancelářích.

Vstupní bonus u Mostbet

Chcete sázet, ale nevíte jak začít?

Pokud se sázením teprve začínáte, u nás na webu najdete mnoho tipů a rad, jak začít bezpečně a efektivně. První možností, jak se něco dovědět o sázení, kurzech a o tom, jak sázkové kanceláře vůbec fungují, je Akademie, kde najdete články na toto téma. Dále pro Vás je připraveno i 12 instruktážních videí, kde Vám vše přehledně vysvětlíme. Nově jsme pro sázkaře začali natáčet i Podcast, kde si můžete poslechnout rozhovory s velmi zajímavými hosty.