Češi se vyhnou gigantům a v baráži na MS pojedou do Švédska

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Češi se vyhnou gigantům a v baráži na MS pojedou do Švédska


Ostře sledovaný páteční los v Curychu určil soupeře české reprezentace v baráži o MS 2022 v Kataru. Bude jím Švédsko a v případě výhry nad severským soupeřem narazí Češi na vítěze z dvojice Rusko-Polsko.

22Bet nabízí až 100% vstupní bonus !

Shovívavý los pro Česko

Byť je skandinávský celek velmi silný, čeští reprezentanti rozhodně nejsou bez šance a mohou být spokojeni. Zvláště pak v kontextu toho, že ve hře byla i možnost účasti ve skupině s posledními evropskými šampiony z Itálie a Portugalskem, vedeným kapitánem Cristianem Ronaldem. Pokud tito evropští giganti zvládnou své semifinálové duely, narazí na sebe ve finále baráže. Minimálně jeden z nich se tedy na MS do Kataru s jistotou nekvalifikuje.

Naději české reprezentaci dává také fakt, že největší hvězda Švédska Zlatan Ibrahimovic do zápasu nenastoupí, bude pykat za žluté karty. Historická bilance Česka a Československa je pak také na naší straně. Z devatenácti zápasů jsme devětkrát uspěli a pouze čtyřikrát jsme odešli poraženi. Nevýhodou je pak to, že boj o finále baráže se uskuteční na hřišti soupeře. Zápas se bude hrát 24.3. Otázkou tak zůstává, jaká bude tou dobou situace kolem pandemie koronaviru a zda-li či v jakém počtu budou vpuštěni diváci na stadion.

Rabona nabízí až 100% vstupní bonus !

Cesta do Kataru přes venkovní zápasy

Radovat bychom se však nemohli ani po vítězství proti skandinávskému soupeři. Svěřenci trenéra Šilhavého by v případě výhry ve Švédsku narazili na vítěze duelu mezi Ruskem a Polskem. I případné finálové střetnutí by odehrála české reprezentace na venkovní hřišti. Semifinálová klání se odehrají 24. a 25. března příštího roku. Ta finálové pak 28. a 29. března.

Skupina A

 

Skupina B

 

Skupina C

Semifinále:   Semifinále:   Semifinále:
Wales-Rakousko   Rusko-Polsko   Itálie-S. Makedonie
Skotsko-Ukrajina   Švédsko-Česko   Portugalsko-Turecko
Finále:   Finále:   Finále:
Wales-Rakousko/   Rusko-Polsko/   Itálie-Makedonie/
Skotsko Ukrajina   Švédsko-Česko   Portugalsko-Turecko