TOP 5 nejdražších fotbalistů současnosti


Peníze, které jsou fotbalové kluby ochotny utratit za novou posilu, již podle mnohých dávno překročily únosnou mez. Pojďme se společně podívat na to, jací hráči jsou momentálně nejdražších zbožím na fotbalovém trhu.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !

Kylian Mbappé – 160 milionů eur

Žebříčku momentálně nejdražších fotbalistů vévodí francouzský kanonýr Kylian Mbappé. Mladý a extrémně rychlý útočník francouzského PSG zaznamenal v letošní sezoně již devět branek a na osm jich přihrál. Je zajímavé, že nejdražší fotbalista na světě dost možná nepřinese žádné finance svému současnému klubu po přestupu. Mbappému končí v létě smlouva a zatím jí neprodloužil. Spekuluje se o jeho přesunu do madridského Realu.

Erling Haaland – 150 milionů eur

Ještě o dva roky mladší norský útočník Erling Haaland je jedním z nejžádanějších zboží na fotbalovém trhu. Dortmund s ním má sice kontrakt až do roku 2024, všeobecně se však předpokládá, že norský klenot opustí německý celek daleko dříve. Stejně jako v případě Mbappého se nejvíce skloňuje jméno španělského giganta Realu Madrid.

Erling Haaland v dresu Borussie Dortmund. Zdroj: isport.blesk.cz

Mohamed Salah – 100 milionů eur

Nejstarším členem první pětky nejdražších fotbalistů na světě je egyptský snajpr Mo Salah. Útočníkovi Liverpoolu se i letos extrémně daří a s patnácti brankami suverénně vede tabulku střelců anglické Premier League po podzimní části. Stejně jednoznačně vede i v tabulce nejlepších nahravačů, když letos přihrál již na devět branek svým spoluhráčům. Komplexní fotbalista, u kterého není vysoká cenovka překvapením.

Harry Kane – 100 milionů eur

Před začátkem sezony se pokoušel anglický kapitán vyvzdorovat svůj přestup do Manchesteru City. To se mu však nepodařilo a podzim strávil opět v dresu Tottenhamu. A nutno podotknout, že se pro Kanea nejednalo o šťastný podzim. V Premier League zaznamenal pouze dvě branky a jeho výkony jsou daleko za očekáváním.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Romelu Lukaku – 100 milionů eur

I pátý nejdražší hráč se nachází v Anglii. Konkrétně v týmu obhájců titulu z Ligy mistrů Chelsea. Ta přivedla belgického útočníka před letošní sezonou za téměř tři miliardy korun. Jednalo se o největší nákup v historii londýnské Chelsea.