Které kluby mají nejdražší kádr na světě ?


Sportovní rčení říká, že za peníze si úspěch nekoupíš. Přesto se mu však správným nakládáním s penězi můžete přiblížit. Představujeme vám pět klubů, jenž mají co do tržní ceny nejdražší hráčský kádr na světě.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Manchester City – 1,04 miliard eur

Nejdražší kádr na světe nalezneme v Anglii. Tamní Citizens se jako jediný v žebříčku tržní hodnotou svého kádru přehoupli přes magickou miliardu. Nejdražším hráčem City je belgický záložník Kevin de Bruyne s cenovkou 90 milionů eur. I přesto, že klub z Manchesteru vládne naší tabulce, na očekávaný titul z Ligy mistrů stále čeká. V loňském roce sice dokráčeli až do finále, tam však narazili a prohráli s Chelsea.

Paris Saint-Germain – 927,70 milionů eur

Pařížský celek je jediným týmem, který narušuje v tabulce nejdražších kádrů anglickou dominanci. Tým, v jehož čele řádí nejlepší útok současnosti ve složení Neymar-Messi-Mbappé se však stejně jako City nemůže pochlubit nejcennějším triumfem v Lize mistrů. Tam sice v roce 2020 dokráčeli do finále, tam však podlehli Bayernu Mnichov. Nejdražším hráčem PSG je suverénně Kylian Mbappé s hodnotou 160 milionů eur.

Zdroj: fcbarcelonanoticias.com

Chelsea – 878,50 milionů eur

Poslední vítěz Ligy mistrů je v našem žebříčku na třetím místě. Vyrovnaný kádr, který je konkurenceschopný i v souboji s výše uvedenými celky. Nejhodnotnějším hráčem londýnského celku je kanonýr Romelu Lukaku s cenou 100 milionů eur.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Manchester United – 865,25 milionů eur

Nejzářnějším příkladem rčení o tom, že peníze automaticky neznamenají úspěch, je rozhodně Manchester United. Celek, který je na čtvrtém místě a jeho nejdražší klenot Bruno Fernandes stojí 90 milionů eur, čeká na výraznější úspěch jak v domácí soutěži tak v Lize mistrů již dlouhé roky.

Liverpool – 861,10 milionů eur

Posledním na seznamu je Liverpool. Vítěz Ligy mistrů z roku 2019 má ve svém středu Mohameda Salaha, jehož tržní hodnata je 100 milionů eur. Na rozdíl od předešlých celků se Liverpool snaží vyhýbat drahému kupování hráčů za přehnané sumy. I tak však patří mezi nejlepší kluby současnosti.