Sankce dopadají i na majitele Chelsea. Abramovič předal klub správcům

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Sankce dopadají i na majitele Chelsea. Abramovič předal klub správcům


I ruský miliardář a oligarcha Roman Abramovič pocítil tvrdost sankcí vůči Rusku. Majitel londýnské Chelsea předal správcovství klubu správní radě klubové charity. Důvod je zřejmý, Abramovič se stahuje, aby uchránil klub před sankcemi, které se valí na Rusko a některé ruské občany od začátku invaze na Ukrajinu.

MostBet nabízí bonus až 8000 Kč !

Majitel Chelsea a přítel Putina

Roman Abramovič je dlouhodobě vykreslován jako jeden z přátel ruského prezidenta Vladimíra Putina, který před pár dny rozpoutal válku na Ukrajině. I kvůli těmto vazbám v Británii sílý hlasy, které požadují, aby se sankcím nevyhnul ani on. Je třeba zdůraznit, že konkrétní postih Abramoviče ještě nepotkal, jeho předání správcovství klubu je však jasným znamení, že by k tomu mohlo v brzké budoucnosti dojít.

„Vždycky jsem vnímal svou roli jako strážce klubu, jehož úkolem je zajistit, abychom byli co nejúspěšnější v současnosti, pokládali základy pro budoucnost a hráli pozitivní roli v našich komunitách. Měl jsem vždy na srdci nejlepší zájmy klubu a těmto hodnotám zůstávám oddaný. Proto předávám správní radě charitativní nadace Chelsea dozor a péči nad Chelsea FC. Jsem přesvědčen o tom, že jsou nyní v nejlepší pozici pro to, aby se starali o zájmy klubu, hráčů, realizačního týmu a fanoušků,“ oznámil Roman Abramovič na klubovém webu.

Zdroj: cnn.iprima.cz

Abramovič chce mír, pomáhá s vyjednáváním

Ruský miliardář je na poli rusko/ukrajinského konfliktu velmi aktivní. Na žádost ukrajinského producenta Alexandera Rodnajského dokonce včera přiletěl do Běloruska a snažil se být nápomocný při vyjednávání o míru. Abramovič, jehož jmění se odhaduje na deset miliard liber a řadí ho na jedenáctou pozici mezi nejbohatšími Rusy, koupil Chelsea v roce 2003 a za tu dobu získal londýnský celek dohromady pětkrát titul z Premier League a dvakrát zvítězil v Lize mistrů. Naposledy v loňském roce, když ve finále zdolali rivala z Manchesteru City.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !