Zápas dne: Dortmund - Bayern (20:30)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Zápas dne: Dortmund - Bayern (20:30)


Kromě play off Ligy mistrů nabídne dnešní program i zajímavé finále německého superpoháru mezi velkými rivaly Dortmundem a Bayernem. Superpokal má v posledních letech již celkem tradiční obsazení. Potřetí v řadě se o trofej utkají tito dva vládci německého fotbalu. Zatímco loni se po vítězství 3:2 radoval bavorský celek, předloni zvedli pohár po vítězství 2:0 žlutočerní. Mírným favoritem utkání je Bayern.

Superpokal 2021/22: Dortmund - Bayern

V roli mírných kurzových favoritů půjdou do utkání hosté, kteří dokázali svého soka porazit již v pěti utkáních v řadě. Nicméně výsledky a hra bavorského velkoklubu nejsou zatím pod novým trenérem Nagelsmannem bůhvíjaké. Ze čtyř předsezónních přáteláků jsou jedna remíza a tři porážky strašidelná vizitka. Ani první ligové kolo nedokázal Bayern vyhrát. S Mönchengladbachem uhrál remízu 1:1. To Dortmund se naladil kanonádou 5:2 nad Frankfurtem. Exceloval norský král Haaland, který dva góly dal a u dalších dvou asistoval.

Kromě rozjetého útoku v čele s Haalandem, Reusem a Hazardem může být výhodou pro vestfálský celek i domácí stradion, na němž se utkání odehraje. A Dortmund Bayernu góly dávat umí, dokazují to poslední tři vzájemné zápasy (2:4, 2:3, 2:3). Ty však také zároveň ukazují, kde Dortmund tlačí bota. S takovým množstvím obdržených branek se zápasy vyhrávají jen těžko. K tomu si navíc přičtěme absenci Hummelse, Brandta, Gurreira či Meuniera a problém může být na světě.

Vzhledem k posledním vzájemným zápasům, ofenzivnímu potenciálu obou mužstev a k faktu, že jde "pouze" o superpohár, bychom se mohli opět dočkat gólových hodů. Tomu odpovídají i kurzy. Hranice 2,5 gólů nenabízí žádnou parádu, proto se dá uvažovat o hranici 3,5 gólů.

Ani neforma Bayernu by nemusela sázkaře nechat chladnými. Prohrát pošesté v řadě se Dortmundu, navíc na domácím trávníku, určitě nebude chtít.

OVER 3,5 gólů:

Vítěz do poháru do rozhodnutí - Dortmund: