Play off Ligy mistrů 2021/22: kdo podle bookmakerů postoupí do hlavní fáze?

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Play off Ligy mistrů 2021/22: kdo podle bookmakerů postoupí do hlavní fáze?


Nejen prestiž, která je spojená s účastí v hlavní fázi Ligy mistrů, je v play off ve hře. Každý z 32 účastníků letošního ročníku si totiž přijde i na 15,64 miliónů €, které inkasuje za účast v základní skupině. Další milióny jsou ve hře za výsledky, televizní práva, případné postupy atd. Pro mnoho týmů z méně prestižních soutěží se účast v Lize mistrů rovná výhře v loterii. Tyto peníze, bohužel, ani letos nepřitečou do českého fotbalu, protože oba čeští zástupci vypadli ve třetím předkole.

Monaco (Fra) - Šachtar Doněck (Ukr)

Favoritem na postup je francouzský kat pražské Sparty, který po výsledcích 2:0 a 3:1 neměl s postupem přes českého vicemistra sebemenší problém. Knížecí klub si milionářskou soutěž zahrál naposledy v sezóně 2018/19, kdy obsadil ve skupině s Dortmundem, Atléticem Madrid a Bruggami poslední místo se ziskem jediného bodu. To Šachtar je pravidelným účastníkem a od sezóny 2017/18 v základní skupině LM nechyběl. V minulém ročníku si dokonce dvakrát vyšlápl i na Real Madrid. Ani to mu ovšem nezajistilo postup ze základní skupiny a musel se spokojit s Evropskou ligou, kde nakonec v osmifinále nestačil na AS Řím. 

Salzburg (Aut) - Bröndy (Den)

Přestože se Salzburg na evropské scéně etabloval a táhne rakouský klubový fotbal vzhůru, je pro nás tak silná favorizace před dvojzápasem s dánským mistrem překvapením. Bröndby ovládlo ligu o jeden bod před starým známým Midtjyllandem a pokusí se navázat na jeho účast v základní fázi. Cesta dánského týmu v Evropě sice v předešlých ročnících pravidelně končila ve 3. či 4. předkole Evropské ligy, ovšem kurz 7.00, který na jeho postup nabízí Fortuna, je skvělou nabídkou. S jistotou základní skupiny Evropské ligy mohou hrát proti Salzburgu uvolněně a překvapit.

Sázení v kryptoměnách u 1xBit
 

Sheriff Tiraspol (Mda) - Dinamo Záhřeb (Cro)

Hegemon nejvyšší moldavské soutěže není zrovna pravidelným účastníkem základních skupin evropských pohárů, ovšem své zkušenosti již také má. V ročníku 2017/18 Evropské ligy např. dokázal jednou porazit a jednou remizovat se Zlínem. Špatné vzpomínky na klub z Podněstří má i pražská Slavia. Ve 3. předkole LM ročníku 2009/10 přes ni totiž přešel díky gólu z 92. minuty do další fáze. Výrazným favoritem je ovšem vládce chorvatského fotbalu a čtvrtfinalista loňského ročníku Evropské ligy Dinamo Záhřeb.

Benfica (Por) - PSV Eindhoven (Ned)

Kurzově nejvyrovnanější dvojici tvoří třetí tým minulého ročníku portugalské Primeira Ligy Benfica a druhý v pořadí nizozemské Eredivise PSV Eindhoven. Oba mančafty si loni zahrály Evropskou ligu a oba shodně vypadly v 1/16 finále. Zatímco nad síly lisabonského celku byl Arsenal, Eindhoven nestačil na řecký Olympiakos.

Nizozemský vicemistr si ve 2. předkole suverénně poradil s Galatasarayem (5:1 a 2:1) a v následujícím předkole vyřadil po výhrách 3:0 a 1:0 Midtjylland a je zatím stoprocentní. Benfica začínala až ve 3. předkole a také ona oba souboje vyhrála. Dvakrát dokázala přehrát Spartak Moskva 2:0.

Malmö (Swe) - Ludogorets Razgrad (Bul)

V souboji švédského mistra s bulharským je favorizován zástupce skandinávské kopané. Oba týmy si základní skupinu LM v nedávné minulosti vyzkoušely. Poslední vzpomínka Ludogorce pochází ze sezóny 2016/17, kdy v play off vyřadil plzeňskou Viktorku a ve skupině uhrál 3 body a zajistil si pokračování v Evropské lize. Švédské Malmö hrálo naposledy skupinovou fázi o rok dříve a ve skupině s Realem Madrid, PSG a Šachtarem skončilo se třemi body a celkovým skóre 1:21 poslední. 

Vstupní bonus u 22bet

YB Bern (Sui) - Ferencváros (Hun)

Přemožitel pražské Slavie Ferencváros se pokusí zopakovat husarský kousek z minulého ročníku, kdy přešel z 1. předkola až do základní fáze soutěže. Poslední překážkou v cestě bude favorizovaný YB Bern. Maďaři už ovšem několikrát dokázali, že pozice outsidera jim vyhovuje. Dle našeho názoru je kurz přes 3.00 hratelný. Sázkaři s účtem u 22bet by proto neměli pohrdnout kurzem 3.60.