Šok v Německém poháru. Na Dortmund si vyšlápl druholigový St.Pauli

Roman Mráz

Roman Mráz

Šok v Německém poháru. Na Dortmund si vyšlápl druholigový St.Pauli


Aktuálně druhý celek německé bundesligy překvapivě prohrál s druholigovým lídrem ze St.Pauli. Borussia Dortmund tak nevyužije zaváhání hlavního konkurenta Bayernu Mnichov, který vypadl z DFB poháru již v loňském říjnu. Poprvé po jedenácti letech tak bude finále Německého poháru bez Bayernu, či Borussie.

Nejsilnější sestava na druhou ligu nestačila

Po vypadnutí Bayernu se zdálo, že vestfálskému celku už nebude nic bránit v cestě za obhajobou loňského triumfu v DFB poháru. Proti St. Pauli neponechal dortmundský trenér Rose nic náhodě a poslal na hřiště nejsilnější sestavu. To však nakonec nebylo nic platné. Už v prvním poločase vedl St. Pauli o dvě branky, když se nejdříve ve 4. minutě trefil Amenyido a pět minut před koncem prvního poločasu si dal vlastní gól Witsel. Dortmund se zmohl už jen na snížení z kopačky Haalanda, který proměnil v 58. minutě pokutový kop. Favoritovi nepomohl ani dvojnásobný počet střel na branku(12:6), ani 65% držení míče.

Radost hráčů St. Pauli.                                                                                                                                          zdroj: bundesliga.com

Zasloužený postup St.Pauli

Německá média označují porážku Borussie za blamáž. Nespokojený s výkonem byl i hostující trenér Marco Rose: "Po přestávce jsme změnili pár věcí, zápas ale rozhodl náš špatný vstup do utkání. V úvodní čtvrthodině jsme udělali spoustu chyb a brzy inkasovali, při snaze o vyrovnání jsme nebyli dost trpěliví. Nebyl to dobrý výkon." Kdo naopak s výsledkem zápasu mohl být spokojený, je trenér St.Pauli Timo Schultz: „Pravda, vytvořili si nějaké šance, ale podržel nás brankář. A proti takovému soupeři musíte mít i štěstí. Ale taky jsme podali skvělý a bojovný výkon proti vynikajícímu týmu. Celkově si myslím, že nikdo nemůže říct, že jsme si postup nezasloužili.“ Jeho svěřence tak čeká pohárové čtvrtfinále proti vítězi dnešního osmifinálového zápasu mezi Hoffenheimem a Freiburgem.