Eriksen se chce po srdeční zástavě vrátit na fotbalové trávníky. Zájem je z Premier league

Roman Mráz

Roman Mráz

Eriksen se chce po srdeční zástavě vrátit na fotbalové trávníky. Zájem je z Premier league


Zájem o dánského fotbalového reprezentanta Christiana Eriksena projevil nováček z Premier league - FC Brentford. Eriksen je momentálně volným hráčem. Minulý měsíc se totiž domluvil na předčasném ukončení kontraktu v milánském Interu.

Kvůli srdečnímu defibrilátoru musel ukončit smlouvu v Interu

Dánský záložník měl smlouvu v Interu až do roku 2023. Ale vzhledem k tomu, že mu byl po zástavě srdce na loňském EURU zaveden implantabilní kardioverter - defibrilátor, nemůže již v italské Serii A dále hrát. S tímto speciálním zařízením určeným k léčbě srdečních arytmií je totiž zakázáno v Itálii sportovat na profesionální úrovni. Od té doby podstoupil Eriksen několik vyšetření srdce a dostal od lékařů povolení pokračovat ve fotbalové kariéře. Dán se tak v poslední době několikrát v médiích vyjádřil, že by rád pokračoval na nejvyšší fotbalové úrovni: „Chci zase hrát fotbal a není žádný důvod, proč bych nemohl.“ Dokonce zmínil i své ambice ohledně letošního mistrovství světa v Kataru. Momentálně se připravuje s dánským celkem Odense Boldklub, v jehož dresu hrál v letech 2005-08.

Eriksenovo nejlepší okamžiky v Tottenhamu:

Vrátí se zpět do Premier league?

Zájem o dánského reprezentanta má nováček anglické Premier league z Brentfordu, který měl dánskému reprezentantovi nabídnout půl roční smlouvu s následnou roční opcí. Pro Eriksena by to znamenalo návrat na ostrovy po dvou letech a jak říká jeho agent Martin Schoots: „Byl by to návrat jako domů.“ V letech 2013-20 nastupoval za Tottenham Hotspurs, odehrál za něj přes 300 zápasů a byl i u historického postupu do finále Ligy mistrů v roce 2019, kde nestačil londýnský celek na Liverpool. Coby ligový nováček si Brentford nevede vůbec špatně. Momentálně je na 14. příčce s náskokem 10 bodů na první sestupové místo v Premier league. Pro Eriksena by to tak mohla být ideální destinace pro pokračování v jeho kariéře.