V pátek startuje nový ročník Premier League

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

V pátek startuje nový ročník Premier League


Nový ročník prestižní anglické Premier League klepe na dveře. V zahajovacím utkání nové sezóny budeme svědky souboje dvou londýnských celků. Zatímco Brentford bude v roli nováčka především sbírat zkušenosti a jeho předsezónním cílem nemůže být nic jiného, než pokusit se v nejvyšší soutěži zachránit, Arsenal bude chtít dát zapomenout na nepodařený loňský ročník, kdy skončil až na osmém místě a po dlouhém čtvrtstoletí ho neuvidíme v pohárové Evropě.

Brentford - Arsenal, 13. 8., 21:00

"The Bees", jak se týmu ze západního Londýna přezdívá se neobjevují mezi elitou poprvé. Nejvyšší soutěž okusili již v polovině 30. let 20. století. V ročníku 1935/36 dokonce skončili jako nejlepší z londýnských týmů na 5. místě ligové tabulky. Po druhé světové válce se však odebrali do nižších pater a návrat mezi elitu si tak mohou užít opět až nyní. V rozhodujícím souboji o PL se jim ve Wembley podařilo porazit 2:0 Swansea. Na jeho soupisce najdeme i jedno české jméno. Brentfordu patří nadějný dvacetiletý záložník Jan Žambůrek.

Favoritem v souboji londýnských klubů bude hostující Arsenal. Přemožitel pražské Slavie ze čtvrtfinále Evropské ligy zůstal po 25 sezónách bez evropských pohárů a určitě se bude chtít brzy vrátit zpět. Vykročit směrem k nim může už v pátek večer.

Kurzy u Tipsportu: 4.25 - 3.67 - 1.88

Hráči Brentfordu

Zdroj: ruik.cz

Největší favorité Premier League 2021/22

Největším favoritem na zisk trofeje není nikdo jiný než její obhájce Manchester City. Citizens ovládli loňský ročník s pohodlným náskokem 12 bodů na úhlavního nepřítele United a mohli se již několik kol před koncem soustředit na hlavní utkání sezóny, kterým pro ně bylo finále Ligy mistrů. V čistě anglickém finále hraném v portugalském Portu ovšem trochu nečekaně podlehli londýnské Chelsea 0:1, když za celý zápas vystřelili pouze jedinkrát na branku soupeře. Jejich sen o zisku ušaté trofeje se tedy opět odkládá. City vstoupí do nové sezóny i s novou akvizicí, téměř 120 miliónovým (myšleno v €) Jackem Grealishem. Další velké jméno, které je v souvislosti s týmem Pépe Guardioly často skloňováno, je Harry Kane. Poslední zprávy hovoří o tom, že si chce vynutit přestup z Tottenhamu a největším favoritem na jeho ziskání jsou právě Citizens. Pokud by se vydařil i tento přestup, bylo by pro City cokoli jiného než titul zklamáním. Bookmakeři Tipsportu jsou dokonce o dominanci Citizens natolik přesvědčeni, že na zisk titulu vypsali 1.70, zatímco na jeho nezískání 2.01.

Až daleko za MC zaostává v myslích bookmakerů dvojice Liverpool, Chelsea. Liverpool loni doplatil na náročnou sezónu nejvíce. Jeho hráče kosila zranění a největší opory často působily unaveným dojmem. Uvidíme, jak se navíc na jeho hře promítne odchod tahouna Wijnalduma. Dobrou zprávou naopak je návrat na hřiště Virgila Van Dijka, který se vrací po dlouhé asbsenci způsobené přetrženým předním zkříženým vazem v koleni. 

Chelsea loni zažila prazvláštní sezónu s nádherným koncem. V lednu odvolalo vedení klubu po neuspokojivých výsledcích v lize klubovou legendu Franka Lamparda a nahradilo ho Thomasem Tuchelem, pod nímž začal tým šlapat jak dobře namazaný stroj. V lize z toho bylo 10 zápasů bez porážky v řadě a týmu se dařilo také v Lize mistrů. Zatímco v domácí soutěži to "Blues" stačilo na čtvrté místo, v milionářské soutěži řádila. Výsledkem bylo již výše zmíněné finále a zisk trofeje. Pro nový ročník navíc klub získá ohromnou posilu směrem dopředu. Za 115 miliónů euro míří do Londýna Romelo Lukaku. Tak uvidíme, na co to bude v konečném pořadí stačit.

Kurzy u Tipsportu na vítěze Premier League 2021/22