V Česku vzniká nový esportový tým s milionovým rozpočtem

Zdeněk Utrhlička

Zdeněk Utrhlička

V Česku vzniká nový esportový tým s milionovým rozpočtem


Posledních pár měsíců se na české esportové scéně vyrojilo několik více než zajímavých organizací. Dnes se podíváme na tu nejnovější, která se může opřít o desítky milionů korun. Přivítejte nový profesionální tým Entropiq.

Sázky a esport jdou ruku v ruce stejně jako sázení na klasické sporty. Toho si je moc dobře vědom také Martin Kabrhel, zakladatel nové esportové organizace Entropiq.

Martin Kabrhel je matematický génius a nejúspěšnější pokerový hráč u nás s více než 8 miliony dolary na výhrách. Mimo jiné stojí také za projektem Ematiq, který využívá datovou analytiku a matematické algoritmy pro stanovování kurzů pro esporty. Už jen spojení datové analytiky a profesionálního hraní může znamenat potřebnou výhodu nad soupeři. Ostatně podobné pokročilé algoritmy už delší dobu využívají velké sportovní kluby.

Níže se můžete podívat na (starší) rozhovor s Martinem Kabrhelem pro DVTV.

 

Organizace je teprve ve svých začátcích, ale už nyní je jasné, že to s profesionálním hraním počítačových her myslí naprosto vážně. Realizační tým čítá 25 lidí včetně mentálních a dalších výkonnostních coachů.

Prozatím hostí Entropiq týmy ve hrách Hearthstone, FIFA 20 a PUBG. Karetní hru Hearthstone reprezentuje Oldřich „Faeli“ Mahdal, který v době psaní článku bojuje v americkém Texasu o podíl z 250 000 $ prize poolu. Ve FIFě budou v zelených barvách nastupovat Štěpán „RIIJK“ Sobocki a Patrik „Huhnak“ Hornák. V PUBG se budou snažit prostřílet až na vrchol mistři České republiky Dominik „Hawki“ Gryga, Vojtěch „Double“ Ptáček, Filip „RedgieBeardo“ Tutko a Luboš „Kejdoran“ Mráček.

Zanedlouho přibyde k již podepsaným hráčům také reprezentace ve hře Dota 2.

Letos by měl Kabrhel do organizace investovat desítky milionu korun, výsledná suma může být ale dle jeho slov ještě vyšší. Hráči se mohou každopádně těšit na kompletní profesionální zázemí, které by mělo dopomoci se dostat mezi Evropskou a později snad i světovou špičku.

Oficiální představení týmu Entropiq: