Sport 1 | Sportovní TV kanál


Pokud jste opravdový sportovní fanoušek, je pro vás sportovní kanál Sport 1 povinnou výbavou. Společně se svou sesterskou stanicí Sport 2 disponuje jednou z nejširších nabídek sportovních soutěží a odvětví, které jsou na českém trhu k mání. Oba kanály spadají pod společnost AMC Networks International a diváky neoslovují přímo, ale pomocí operátorů, jimž nabízí vysílací práva. Vy si tedy jejich obsah můžete vychutnat přes zprostředkovatele. A co všechno můžete na Sport 1 sledovat? To se dozvíte v našem článku. 

Co sledovat na Sport 1

Nabídka je velmi široká, vypíchneme tedy to nejpodstatnější a nejzajímavější. Velkým tahákem, na kterém Sport 1 a Sport 2 staví, jsou formule 1. Zatímco na Sport 1 naladíte přenosy z tréninků a kvalifikací, „dvojka“ vysílá samotný závod, který bývá doprovázen i odborným studiem. Milovníky motorových sportů jistě potěší i přenosy z formule 2, formule 3 či WTCR (šampionát cestovních vozů). 

Fotbaloví fanoušci se mohou těšit na vybrané zápasy z kvalifikačních cyklů na MS EURO, zápasy Ligy národůEvropské ligy, Konferenční ligyCopy del ReyCoppy Italia či turecké Süper Lig. Smlsnou si i hokejoví nadšenci. V nabídce je KHLLiga mistrůSHL (Švédsko) či Tipos Extraliga (Slovensko).

Z dalších sportů určitě stojí za zmínku tenisové turnaje ATP 250, házenkářská Liga mistrů a EHF European Cupboxerské zápasy, NCAA (vysokoškolskou ligu amerického fotbalu) či pokerové turnaje World Poker Tour

  • Fotbal: Kvalifikační zápasy na MS a EURO, Liga národů, Evropská liga, Konferenční liga, Copa del Rey, Coppa Italia, Süper Lig 
  • Hokej: Liga mistrů, KHL, SHL, Tipos Extraliga 
  • Motorsport: Formule 1, Formule 2, Formule 3, WTCR
  • Tenis: ATP 250
  • Házená: Liga mistrů, EHF European Cup
  • Ostatní: NCAA, World Poker Tour

Kde sledovat Sport 1

Stanice Sport 1 a Sport 2 lze sledovat výhradně v placené nabídce operátorů. Možností je hned několik, např. přes satelit, což je možnost dostupná prakticky pro kohokoliv se satelitním talířem a příslušným satelitním přijímačem s odpovídající dekódovací kartou. Sport 1 a Sport 2 bývají nejčastěji dostupné ve sportovních balíččích satelitních operátorů.

V případě, že ve vašem bydlišti poskytuje služby některý z kabelových nebo IPTV televizních operátorů, můžete si zřídit Sport 1 díky nějakému balíčku. Další důležité informace naleznete na stránce Přehled sportovních kanálů.

  • satelitní: Skylink, T-Mobile SAT TV, freeSAT, 
  • kabelová/IPTV: Skylink, T-Mobile TV, Kuki, Dragon TV, NejTV, Vodafone TV