Senzace! Nový Zéland končí na MS v ragby v semifinále

Po dnešním semifinálovém utkání mezi Anglií a Novým Zélandem už zbývají odehrát poslední tři zápasy a nejdéle trvající sportovní mistrovství světa bude znát své medailisty.

 

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Senzace! Nový Zéland končí na MS v ragby v semifinále

Po dnešním semifinálovém utkání mezi Anglií a Novým Zélandem už zbývají odehrát poslední tři zápasy a nejdéle trvající sportovní mistrovství světa bude znát své medailisty.

 


Anglie – Nový Zéland 19:7

Šok! Angličané svou fantastickou hrou dokonale vymazali hráče All Blacks a zahrají si potřetí v historii finále mistrovství světa. Novozélanďané tak mohou zapomenout na zkompletování zlatého hattricku a budou se muset spokojit pouze s utkáním o bronz.

Reprezentace Albionu začala semifinálové utkání fantasticky, když již ve 2. minutě položil pětku Tuilagi a následně přidal dva body po prokopnutí háčka Farrell. Skvěle hrající Angličané nepustili v prvním poločase favorita utkání téměř k ničemu, a naopak v samém závěru zvýšili náskok na 10:0 díky Fordově proměněné trestné brance. Ten samý hráč přidal ve druhém poločase další tři trestné branky a senzace byla na světě.

Anglie po fantastickém výkonu zaslouženě postupuje do finále, ve kterém příští týden vyzve vítěze zápasu mezi Walesem a Jižní Afrikou.

 

Wales – Jižní Afrika - 27.10. v 10:00

Druhé semifinále MS v ragby obstará Jižní Afrika s Walesem

Podle bookmakerů je jasným favoritem druhého semifinálového zápasu mezi Walesem a Jižní Afrikou africký tým. Obě reprezentace se potkaly i ve vyřazovacích bojích na minulém šampionátu v roce 2015. Ve čtvrtfinále byla nakonec po vyrovnaném souboji šťastnější Jižní Afrika, která po výhře 23:19 dokráčela k bronzovým medailím.

Letos by chtěli hráči Springboks, jak se jihoafrické reprezentaci přezdívá, své umístění ještě vylepšit, ovšem v cestě jim bude stát, na šampionátu dosud neporažený, Wales. Ten má navíc od porážky na minulém MS na svého afrického soka políčeno a porazil ho ve všech čtyřech následujících utkáních, která spolu tyto mančafty odehrály.

Na zápas si vsaďte v některé z našich sázkových kanceláří

 

Souboj o bronz

Duel o bronzovou medaili je naplánován na pátek 1. listopadu od 10:00. Odehraje se v krásné aréně pro padesát tisíc fanoušků Ajinomoto v Čófu v prefektuře Tokia.

stadion Ajinomoto v Tokiu bude hostit souboj o bronzovou medaili na MS v ragby

 

Finále

Zápas o zlato se odehraje v sobotu 2. listopadu a začátek je naplánován, stejně jako v souboji o bronzovou medaili, na 10:00 středoevropského času. Finálový duel bude hostit Nissan Stadium v Jokohamě. Kapacita stadionu je 70 000 diváků.

Finále MS v ragby se uskuteční na stadionu v Jokohamě

 

Sledovanost

V České republice sice ragby nepatří mezi nejsledovanější sporty, ale i tak vidělo finále minulého mistrovství světa přes 380 tisíc televizních diváků na ČT Sport. Podle některých zdrojů je MS v ragby třetí nejsledovanější sportovní událostí hned po MS ve fotbale a olympijských hrách. Očekávání jsou velká, například finále MS v kriketu sledovalo více než 2,5 miliardy diváků, v případě ragby se očekává, že přenos si nenechá ujít až 4 miliardy lidí. 

Všechny zbývající zápasy můžete sledovat na ČT Sport.