Představujeme nejlepší český Dota 2 tým

Zdeněk Utrhlička

Zdeněk Utrhlička

Představujeme nejlepší český Dota 2 tým


Tento týden oznámila přední česká esportová organizace Sampi navázání spolupráce s těmi nejnadějnějšími českými hráči Doty 2. Pod novou vlajkou se sešli staří známí a cíle rozhodně nejsou malé. Kdo všechno se skrývá za novou nadějí československé scény se dočtete v článku.

Organizaci Sampi založil v roce 2018 český fotbalový reprezentant a záložník italské UC Sambdoria Jakub Jankto. Do této chvíle tvořily organizaci týmy ve hrách FIFA, NHL, Counter Strike: Global Offensive a League of Legends. Tento týden k nim s velkou slávou přibyla také Dota 2.

Jakub Jankto za UC Sampdorii Jakub Jankto (uprostřed)

Nikoho asi moc nepřekvapí, že nové uskupení tvoří čtyři bývalí hráči Hippomaniacs doplněné Mambosem, který má zkušenosti z IeSF World Championship 2019 v Jižní Koreji. Připomeňme, že Hippomaniacs ve své době soupeřili s těmi nejlepšími týmy Evropy a jen krůček jim chyběl od kvalifikace na samotný The International.

 

Dota 2 sekce týmu Sampi:

  • Jonáš „SabeRLight“ Volek (kapitán)
  • Ondřej „Supream^“ Štarha
  • Petr „muf“ Fojtík
  • Jan „sehny“ Sehnal
  • Pavel „Mambos“ Beneš
 

Cíle staronového složení nejsou dominovat pouze československé scéně (což by neměl být pro tuto pětici velký problém), ale posunout se oproti loňskému roku ještě o zmíněný krůček dál a konečně se kvalifikovat na The International.

Kapitán Jonáš Volek se k přestupu vyjádřil následovně:

„Jako kapitán nejlepšího CZ/SK stacku v Sazka Lize bych rád oznámil náš přestup pod, dle našeho názoru, nejlepší organizaci v celém Česku a na Slovensku, Sampi. Já, jako velice úspěšný hráč, který popíjel se Sumailem, odmítl Dendiho, a téměř vyhrál Beyond The Summit minor chci pouze to nejlepší. Proto jsme se rozhodli, že budeme v této lize reprezentovat Sampi. Náš roster je: SabeRLighT-, Supream, Mambos, Sehny a Muf. Všichni tito hráči jsou buďto legendami české scény a nebo mladými talenty, kteří mají svou úspěšnou kariéru před sebou. Dokonce jsme se s tímto stackem téměř kvalifikovali na The International, takže si pište, že Sazka eLeague je pro nás jako procházka parkem.“

Za celou redakci Sázení online přejeme mnoho štěstí!