OG se otřásá v základech

Zdeněk Utrhlička

Zdeněk Utrhlička

OG se otřásá v základech


Dvojnásobní držitelé Aegis of the Immortal se měli připravovat na kvalifikaci na svůj první letošní Dota2 Major. Místo toho se jim rozpadla sestava a musí hledat náhradu za nenahraditelné. Jednu takovou už našli…

Posledních pět dní pravděpodobně nevěřili fanoušci nejlepšího Dota 2 týmu všech dob svým očím. Místo toho, aby se těšili na první zápasy po historické druhé výhře turnaje The International v řadě, mohou se tak akorát obávat, zdali vůbec na nějaké zápasy dojde. Nebo snad nemusí?

Teprve v sobotu 25. ledna oznámil Anathan „ana“ Pham prodloužený odpočinek od profesionální Doty 2 a vrátit by se měl příští sezónu. Podobné rozhodnutí učinil i po prvním triumfu v The Internationalu a všichni víme, jak to dopadlo. :)

původní sestava og

Hned v neděli oznámil svůj konec Jesse „JerAx" Vainikka. Ten ovšem nějaký brzký návrat neplánuje, jelikož ho Dota nadále nenaplňuje a rozhodl se pro úplně novou (zatím neznámou) životní kapitolu.

Pondělí. Sébastien „Ceb“ Debs se rozhodl pro odchod z aktivní soupisky a nastupovat bude v roli coache. Jako trenér v OG začínal a k této pozici se opět vrací. V OG bude talentovaným hráčům pomáhat k dosažení jejich plného potenciálu. A to nejen v Dotě, ale také v Counter Strike: Global Offensive a prakticky jakékoliv další hře, která by se mohla v organizaci usadit.

Úterý? Ano, pokračujeme. Z původní sestavy zbývá pouze kapitán Johan „N0tail“ Sundstein a midlaner Topias „Topson“ Taavitsainen. V tuto chvíli ale konečně přichází dobrá zpráva a fanoušci OG mohou mít opět úsměv od ucha k uchu. K týmu se totiž přidává samotný král Sumail „Suma1L“ Hassan. Sumail patří dlouhodobě mezi pár nejlepších hráčů vůbec a budoucnost vypadá i přes prvotní obavy více než slibně.

og suma1l

Kdo doplní novou, a přesto hvězdně nabitou sestavu? Dokáže se alespoň přiblížit loňskému a předloňskému úspěchu? To ukáže až čas. Pokud se ale budeme držet tradic, bude N0tailovi stačit ještě jeden ostřílený hráč, a hlavně jeden obrovský talent, který na svou životní příležitost teprve čeká, a budou se dít věci.

Buďte s námi, jelikož my se už nemůžeme dočkat, co nová sestava předvede!