Nadal má koronavirus a jeho start na Australian Open je s otazníkem

Roman Mráz

Roman Mráz

Nadal má koronavirus a jeho start na Australian Open je s otazníkem


Španělský tenista se minulý týden zúčastnil tenisové exhibice v Abú Zabí, kde odehrál dva zápasy a po návratu ze Saúdských Arabských Emirátů byl pozitivně testován na covid-19. Návrat na kurty po několikaměsíční přestávce se mu tak před prvním grandslamem sezóny zkomplikoval.

Nadalovy zdravotní patálie pokračují

Nadal nebude na minulou sezónu vzpomínat v nejlepším. Sice ukázal svou tradiční sílu na antuce, když vyhrál turnaje v Barceloně, Římě i grandslamové Roland Garros, ale kvůli zranění nohy musel ukončit sezónu už v srpnu. Na exhibici v Emirátech odehrál zápasy proti Shapovalovi a Murraymu, v obou případech prohrál. Ale o vítězství zde Nadalovi až tak nešlo. Španělská jednička se chtěla po zranění levé nohy připravit a naladit na turnaje v nové sezóně. Teď však visí nad jeho startem na Australian Open otazník. 

Sestřih zápasu Nadal-Murray v Abú Zabí:

Místo přípravy na kurtech, izolace doma

Původně měl Rafael Nadal v plánu v Austrálii nastoupit, ale vzhledem k jeho zdravotní situaci, napsal dnes na twitteru: "Zažívám nepříjemné chvíle, ale doufám, že se to bude zlepšovat. Jsem doma a informoval jsem všechny, kteří se mnou byli v kontaktu." A k jeho plánování pro začátek roku dodal:  "Vzhledem k nové situaci musím být zcela flexibilní, co se týče mého dalšího programu."  Nadal obhajuje z loňského ročníku Australian Open čtvrtfinále, tehdy v něm vypadl s Řekem Tsitsipasem po pětisetové bitvě.