MMA news: Vzkříšení XFN pokračuje

Zadlužená XFN znova pořádá zápasy, Conor Mcgregor se vrací zpět na scénu a vánoce nejspíše prožijeme ve znamení Bellatoru. Přečtěte si novinky ze světového ale i tuzemského MMA.

 

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

MMA news: Vzkříšení XFN pokračuje

Zadlužená XFN znova pořádá zápasy, Conor Mcgregor se vrací zpět na scénu a vánoce nejspíše prožijeme ve znamení Bellatoru. Přečtěte si novinky ze světového ale i tuzemského MMA.

 


Max Holloway vs Khabib Nurmagomedov?

Již tento týden v pátek proběhne utkání, v němž bude Max Holloway (21-4-0) bránit titul šampióna pérové váhy (do 66 kg) proti Alexovi Volkanovskému (20-1-0). Naproti tomu Nurmagomedov bude 18. dubna zápasit s Tony Fergusonem.  Proč to zmiňujeme? V dubnu minulého roku totiž již mělo na zápas Maxe s Khabibem dojít, avšak kvůli špatnému zdravotnímu stavu byl Max zápasnickou komisí odvolán a místo něj proti Khabibovi nastoupil Al Laquinta, který proti khabibovi nakonec prohrál.

Řada fanoušků by zápas mezi Maxem i Khabibem ráda viděla a pro promotérskou organizaci je tento zápas atraktivní, sama jej přece už i navrhovala. Otázkou však je, zda si Max, přezdívaný „blessed“ (požehnaný), zápas s Khabibem  po své dubnové prohře s Dustinem Poirerem stále zaslouží.  Max tvrdí, že ano. Otázkou ovšem je v jaké váhové kategorii se zápas bude konat.

Max své osobní dojmy o možném zápasu s Khabibem max vyjádřil v pondělním rozhovoru s Kevinem Iole pro Yahoo Sports'.

„Khabib je na své cestě být tím největším zápasníkem, který to kdy dokázal. Já také mám v plánu být největším zápasníkem. Naše cesty se určitě protnou.“ „Dokud jsou naše cíle s Khabibem stejné, je nevyhnutelné, že se v určitém bodě střetneme.“

Pokud by Holloway v pátečním zápasu proti Volkanovskému prohrál dveře pro zápas s Khabibem by se mohly uzavřít.

 

Conor McGregor je zpět!

Conoro McGregor s úsměvem nese irskou vlajku

Po prohraném zápasu s Khabibem byla Conorová zápasnická budoucnost celkem nejistá. Conor (24-4-0) si totiž díky svým posledním zápasům s Floyedem Mayweatherem a Khabibem  Nurmagomedovem vydělal více než 2 miliardy Kč (85 mil. USD). Nicméně potvrdila se slova Dana Whita, jenž se v březnu vyjádřil, že Conora zápasit ještě uvidíme.

Aktuálně se tak irský Champ připravuje na zápas s Cowboyem Cerronem (36-13-0), který proběhne již 18. ledna příštího roku. Po aktuálních dvou prohrách Conor potřebuje zvítězit, avšak Cerrone pro něj nebude lehkých soupeřem. Jedná se totiž o UFC rekordmana, co se počtu vyhraných zápasů a ukončení před limitem týče.

 

Vánoce s Bellatorem

Logo Bellatoru

Příští týden v pátek se můžeme těšit na skvělou podívanou. Pod vedením Bellatoru proběhne v Hawaiské  Neal S. Blaisdell aréně event s názvem  Salute the troops. Jako hlavní zápas galavečera se v těžké váze utkají Johs Barnett (35-8-0) vs. Ronny Markes (19-7-0). Jedná o neskutečné bijce. Porazí americká zkušenost brazilské mládí?

Den po Bellator Salute se můžeme těšit hned na další vlnu zápasů na stejném místě při již 236 klasickém zápase Bellatoru. V hlavním zápase večera se utká dosud neporažená americká Ilima-Lei Macfarlane (10-0-0) vs. britská Kate Jackson (11-3-1).

O týden později, 28.12, tentokrát v Japonském Saitama, proběhne klasický Bellator 237 s hlavním zápasem mezi celosvětově známým Fedorem Emelianenkovem (38-6-0) vs. neméně známým Rampage Jacksonem (38-13-0).

Strávíte vánoční svátky sledováním zápasů? Nezapomeňte si vsadit na svého favorita!

 

Zápas bez rukavic

Promo prosincové akce společnosti XFN pod novým majitelem

A teď se přenesme ze zahraničí na náš český rybníček. V sobotu nás čeká XFN event s názvem zápas bez rukavic. Během této události budou moci diváci sledovat nečekaný a kontroverzní zápas mezi Samuelem „pirátem“ Krištofičem a bývalou hlavou vedení XFN, Petrem Karešem.  Zápas by měl probíhat dle pravidel barmského boxu.

Zápas je o to více zajímavý, jelikož Pirát v nedávné době přestoupil z konkurenční organizace Oktagon MMA s jejímž vedením Petr Kareš do dnešního dne moc dobře nevychází.  O pirátovi je také dlouhodobě známo, že trpí problémy se zády, které mu znemožňují podat kvalitní výkon při wrestlingu na zemi. Zápas v postojařském barmském boxu proto dozajista velice vítá a možná to je i hlavním důvodem jeho nečekaného přestupu. XFN tvrdí, že pro piráta to bude jeho nejtvrdší zápas v životě. Co myslíte vy?

Díky tomu, že XFN změnila majitele, získala i finance na zaplacení dluhů a další pokračování. Lze skutečně předpokládat, že nové vedení XFN pod společností Double Red zajistí nápravu reputace? Původně se spekulovalo, že Double Red má být pouze novým investorem, avšak nedávno vyšlo najevo, že se nejedná o sponzora, ale přímo nového majitele. Jak tato restituce zadlužené MMA organizace proběhne, ukáže až čas.