Letní olympijské hry v Tokiu se odkládají. Nový termín zatím neurčen.

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Letní olympijské hry v Tokiu se odkládají. Nový termín zatím neurčen.


LOH 2021?

Pound označil jako nejpravděpodobnější variantu rok 2021, ovšem konečnému rozhodnutí budou ještě předcházet dlouhá vyjednávání. V minulosti byly olympijské hry třikrát úplně zrušeny kvůli světovým válkám, ovšem k jejich posunu dojde poprvé v historii a sám Pound uvedl: "…po odložení se musíme vyrovnat s důsledky, které budou obrovské…".

Hledání vhodného termínů již začalo, nicméně první jednání pracovní skupiny MOV s představiteli 33 sportovních federací žádný konkrétní výsledek nepřineslo. Thomas Bach v týdnu prohlásil, že hry by se mohly konat v jarních měsících, což by vyhovovalo atletice či plavání, které mají na léto 2021 naplánovány světové šampionáty. Problém by to ovšem mohl být pro míčové sporty, protože ve fotbale, házené, basketbalu či volejbale vrcholí dlouhodobé soutěže v květnu či červnu. Na letní termín by mohla tlačit také americká televizní společnost NBC, protože na jaře by olympiáda kolidovala se zámořskými profesionálními soutěžemi.

Kdy se olympijské hry nakonec uskuteční zatím tedy není vůbec jasné, podle prezidenta mezinárodní federace stolního tenisu Thomase Weikerta by se však funkcionáři o novém termínu měli shodnout do tří týdnů. Mnohem méně optimistický je v tomto případě zástupce organizačního výboru Hidemasa Nakamura. "Zatím nemáme ani plán, jak se pohnout z místa" pronesl.

Pokud máte předtuchu, jak to s výběrem nového termínu dopadne, neváhejte využít kurzové nabídky Fortuny, která již přispěchala s nabídkou sázek, kdy se zahajovací ceremoniál her uskuteční.  

[hcm]bettingshopsbonus;tpl:default,9[/hcm]

OHLASY sportovců

Reakce ze stran samotných aktérů olympijských her jsou rozporuplné, nicméně všichni se shodují, že zdraví a bezpečnost jsou přednější. "Olympijské hry pro mě znamenají vrchol mé plavecké kariéry, a tudíž můj vysněný cíl. Jsem ale pro, aby se olympiáda odložila, a to hned z několika důvodů. Tím hlavním je zdraví. Nejen moje, ale i všech ostatních sportovců, organizátorů, diváků a dalších" uvedl český plavec Jan Micka.

Pro každého sportovce je důležité správné načasování formy na vrchol sezóny, a proto teď dosavadní práce přijde tak trochu vniveč. Své o tom ví i např. dvojnásobný mistr světa na kanoi Martin Fuksa. "Když jsem se dneska po tréninku dozvěděl, že hry opravdu odložili, tak se mi chtělo brečet…", na celou situaci se však snaží nahlížet optimisticky: "Víme, že olympiáda bude za rok, teď si můžeme sednout a naplánovat, co dál."

[hcm]bettingshopsbonus;tpl:default,11[/hcm]

Související články:

Letní olympijské hry v Tokiu 2020

Jak reagují sázkové kanceláře na koronavirus

Na co sázet za časů korony