Konec bavorské pohádky. Lewandowski by rád do La Ligy, ale bude mít Barcelona dost peněz?

Roman Mráz

Roman Mráz

Konec bavorské pohádky. Lewandowski by rád do La Ligy, ale bude mít Barcelona dost peněz?


Ačkoliv má polský kanonýr Robert Lewandowski smlouvu v Bayernu Mnichov ještě na další sezónu, tak podle jeho vyjádření nemá ani za mák chuť ji dodržet. S vedením bavorského velkoklubu se naopak poslední dny snaží domluvit na předčasném ukončení svého působení. Kam tedy povedou další kroky Lewandowského? Mluví se především o zájmu Barcelony, ta ovšem na polského útočníka nemusí mít dostatek peněz.

Pro Bayern byl prioritou Haaland, to polského kananýra naštvalo

Polskému šutérovi táhne na čtyřiatřicet let, na jihu Německa strávil osm let a za tu dobu získal s Bayernem snad všechny možné trofeje, jak týmové, tak individuální. Leckoho by tak mohlo napadnout, že se Lewandowskému už nedostává motivace pokračovat v Bayernu dál.

Což může být určitě částečně pravda, ale podle zákulisních informací se Lewandowského dotklo, když Bayern oslovil s nabídkou nejprve Erlinga Haalanda. Tedy potencionálního konkurenta v útoku Bayernu. Ten bude nakonec střílet branky gólmanům v Premier league v dresu Manchesteru City. Nicméně pro polského reprezentanta to byl hlavní důvod, proč chce z Bavorska už teď.

Můj příběh v Bayernu je u konce. Po tom všem, co se stalo v posledních měsících, si nedokážu představit další úspěšnou spolupráci."

Sedminásobný nejlepší střelec bundesligy si myslí, že jeho odchod prospěje jemu i klubu samotnému. 

Doufám, že mě v Mnichově nebudou držet jenom proto, že můžou. Přestup je nejlepším řešením pro všechny strany."

Sestřih nejlepších gólů v podání Roberta Lewandowského:

Může si Barca dovolit nejlepšího střelce bundesligy?

Ze strany Bayernu zatím k Lewandowského předčasnému odchodu k vyjádření nedošlo. Nicméně pakliže by vedení bavorského celku přistála za Lewandowského na stole finančně zajímavá nabídka, jistě by polskému forvardovi nedělal zbytečně potíže.

Jenže právě peníze můžou být tím hlavním problémem. Lewandowski totiž už z principu nemůže být levným zbožím. I když mu bude v létě třicet čtyři, po evropských trávnících neběhá moc lepších útočníků, než je právě „Lewa“. 

Je veřejným tajemstvím, že o služby útočníka Bayernu má eminentní zájem španělský velkoklub FC Barcelona. Podle německých médií je ochotna vyplatit za Lewandowského 32 mil. € (cca 790 mil. kč). Navíc zájem jít do katalánského klubu má i samotný Lewandowski.

Na druhou stranu španělský klub se poslední roky topí v dluzích a na nejlepšího bundesligového fotbalistu pro rok 2021 tak nemusí tato částka vůbec stačit. Navíc Bayern se určitě nebude chtít zbavit polské hvězdy lacino, nebo pod cenou.

Tak jako tak, bavorský klub nechce ponechat nic náhodě a údajně se již aktivně rozhlíží po náhradě za Lewandowského. Podle italského deníku Corriere dello Sport si v Bayernu vyhlédli nadějného 23 letého nigerijského útočníka Victora Osimhena z Neapole, který za italský klub vstřelil během dvou sezón 24 branek.

Na rozuzlení „případu“ Lewandowski si budeme muset ještě zřejmě pár týdnu počkat. Jisté ale je, že kolem polského reprezentanta bude v létě rušno.