Karlos Vémola vs. Attila Végh. Na koho si vsadit v zápase století?

Svět českého MMa už 9. listopadu otřese dlouho očekávaný a roky fanoušky žádaný zápas mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. Kdo je v tomto zápase favorit a proč si na něj vsadit?

 

Zdeněk Utrhlička

Zdeněk Utrhlička

Karlos Vémola vs. Attila Végh. Na koho si vsadit v zápase století?

Svět českého MMa už 9. listopadu otřese dlouho očekávaný a roky fanoušky žádaný zápas mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. Kdo je v tomto zápase favorit a proč si na něj vsadit?

 


Karlos Vémola kvůli zápasu přestoupil do Oktagonu

Je tomu bezmála tři čtvrtě roku, kdy byl na oktagonském PRIMU oznámen přechod Karlose pod střechu Oktagonu. Všichni v té době zadržovali dech a čekali na jediné – zápas mezi Karlosem a Attilou. A přesně tento zápas budeme moci živě sledovat v O2 aréně již 9. listopadu. Komu bude přát štěstí osudu a  na koho si vsadit?

 

Jasným Favoritem je Karlos Vémola, ale…

Poslední půl rok hraje jednoznačně Karlosovi do karet. Jeho poslední dva zápasy mezi Henriquem Da Silvou (27. 7. 2019) a Pawlem Brandysem (16. 3. 2019) slavili úspěch, ovšem to samé nelze říct o Attilovi, který poslední zápas s Virgilem Zwickerem prohrál na jasné KO. Ale to není všechno…

Společnost Oktagon pravidelně koná různé typy zápasů a soutěží jako je Štvanice, Projekt Y  či Oktagon Výzva. A právě v rámci poslední Oktagon Výzvy můžeme sledovat souboj mezi Karlosem a Attilou na trenérské úrovni. Jako kdyby už tak Attila nebyl zdeptaný z prohry se Zwickerem, tak ještě navíc prohraje i trenérskou výzvu v rámci Oktagon výzvy proti Karlosovi.

Trenérská výzva jasně ukázala, že Karlos jednoznačně vede, co se vůle, odhodlání a fyzické kondice týče. Avšak v poslední době lze pozorovat, že Attila nabral na svalové hmotě. Ve hře je tedy i nějaký možný „tajný“ plán Attily jak Karlose porazit. Pokud pomineme sázkařské faktory, jako je zkreslování šancí favorita, je možné, že Attila hraje předem poraženého, aby Karlosovi dodal falešné přesvědčení o výhře a podcenil svého soupeře.

 

Karlos Vémola, Attila Végh a statistiky

Karlos Vémola

Celkový počet vítězství: 24

Počet výher v řadě za sebou:  11

Celkový počet porážek: 5

 

Attila Végh                                                                                                                    

Celkový počet vítězství: 32                                                                                                     

Počet výher v řadě za sebou:  3                                                                                             

Celkový počet porážek: 8                                                                                                         

Při srovnání těchto základních statistik je jasné, že Karlos je lepším zápasníkem. Této domněnce dále napomáhá i fakt, že Attila Végh před svou sérií 3 výher pod vlajkou Oktagonu (a následné prohře v posledním zápase) získal nemilou sérii 4 porážek. Karlos Vémola za celou svou kariéru takovou sérii porážek nemá.

Jenže statistiky nejsou všechno. Attila Végh je oproti Karlosovi poměrně komplexní zápasník, který dokáže pracovat jak v postoji, tak i na zemi. Karlosova výhoda zase spočívá v jeho dovednosti házet soupeře na zem a provést na nich tzv. vémolici. Souboj Karlose s Attilou bude střet mezi komplexností Attily a jednoduchosti Karlose.

I když mnozí považují Karlose za favorita, svět MMA je vrtkavou záležitostí. Stačí jeden dobrý úder a miska vah je úplně obráceně. Přece jen poslední zápas Attily se Zwickerem je toho důkazem. Karlos má neskutečně tvrdou hlavu a ukončení na KO je zde velmi, ale skutečně velmi nepravděpodobné. Jediný způsob jakým může Attila vyhrát je buďto na body nebo submisi, přičemž submise je díky Karlosově síle téměř nemožná a v druhém a třetím kole, kdy jsou oba zápasníci zpocení a mohou tedy snadno vyklouznout, vysoce nepravděpodobná.

 

Kdo vyhraje? Tip redakce

Osobně po zvážení statistik, síly jednotlivých soupeřů, bojových stylů obou i celkové psychické síly a odolnosti, za redakci tipujeme 85 % pro výhru Karlose a 15 % pro výhru Attily. Samozřejmě ve světě MMA může zápas kdykoliv dopadnout jakkoliv, ale pokud pomineme jakýkoliv faktor štěstěny, tak vše nasvědčuje, že Karlos  Vémola vyhraje.

Příkladová studie zápasu Attily se Zwickerem jasně ukázala, že silnější a údernější soupeř bude pro Attilu jednoznačně problém. Trenérská výzva zase ukázala, že Karlos je fyzicky i psychicky připravenější. Náš tip a názor sdílí vícero sázkařů, o čemž jednoznačně hovoří aktuální kurz na oba zápasníky na tipsportu.cz

Aktuálně je na Karlose vsazeno 1,8 M Kč (76 %) při kurzu 1.20. Na Attilu je naopak vsazeno pouze 566 K (24 %), avšak při výdělečném kurzu 4.04

 

Mohlo by vás zajímat

MS v ragby vrcholí. All Blacks berou bronz. Jak dopadne finále?

Sportovní akce v listopadu