Karlos Vémola: Chci odvetu, sen se mi zhroutil

Po nedávném zápase s Atillou Véghem se Karlosovi Vémolovi jednoznačně uzavřely dveře do UFC. Co teď. Je to už borec na odpis?

 

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Karlos Vémola: Chci odvetu, sen se mi zhroutil

Po nedávném zápase s Atillou Véghem se Karlosovi Vémolovi jednoznačně uzavřely dveře do UFC. Co teď. Je to už borec na odpis?

 


Karlos Vémola 6 let neprohrál

Před kritickým zápasem Karlos ve všech předchozích zápasech jednoznačně dominoval, avšak během zápasu předvedl výkon, na který jeho fanoušci nikdy předtím nebyli zvyklí. Atilla Végh tak na čistém provazu 13 vítězství v řadě Karlose Vémoly udělal jednoznačný konec. Takový, ze kterého se bude Karlos dlouho učit. Co na zápas říká sám Karlos?

V rozhovoru pro Isport hned po zápase Vémola jednoznačně řekl: „Vždy jsem takovýhle kousek od svého snu a udělám chybu“. Na Karlosovi šlo vidět, že je jednoznačně pod velkou tíhou emocí a každý, kdo alespoň má trochu empatie dokáže říct, že měl naprosto na krajíčku, aby se na místě nerozbrečel. Avšak ustál to. Dále také v rozhovoru položil otázku, co s ním bude teď. A na to se ptáme i my. Co teď Karlose vlastně čeká? Odveta? To asi těžko.

 

Odveta je možná, ale určitě nepřijde hned

Když jsem za naši redakci 9.11. živě sledoval celý Oktagon 15 s vrcholem večera – zápas století, který trval snad jen minutu, říkal jsem si – co se to stalo?! Vidím, jak Karlos dostal ránu a padá k zemi. Prvně jsem tomu nechtěl věřit, ale člověk to tak nějak absorbuje.

Pointa je v tom, že nikdo nečekal, že takto celý zápas může dopadnout, nikoliv tím, že by Karlos neprohrál. Zde v redakci jsme také psali, že je šance, že Karlos půjde k zemi v prvním kole nebo na lucky punch a nakonec se ukázalo, že oboje naráz. Nikdo však nečekal, že to bude tak rychlý a vlastně "o ničem" zápas.

Karlos prohrál, ale osobně to vnímám tak, že se nejednalo o žádnou dominanci ze strany Atilly. Samozřejmě, šlo vidět, že Attila je vypočítavější, má delší ruce a taktizuje. V tom byl definitivně lepší než Karlos, ale to na jasnou dominanci nestačí. Takže otázka zní: "Zaslouží si Karlos odvetu?" Ano, ale bylo by fér, aby napřed porazil ty soupeře, kteří byli schopni porazit Attilu. Jmenovitě Zwicker, Nemkov, Volkov, Reljič a Newton. Pakliže Karlos dokáže porazit jednoho či dva z těchto soupeřů, odvetu si rozhodně zaslouží, ale dříve ne.

 

Gábor na Oktagonu 16?

Už příští rok v březnu se můžeme těšit na Oktagon 16, kde vyvrcholí celá Oktagon výzva. V zápase se spolu utká Lucie Szábová (Silent Killer) a Sandra Medojed Mašková. Mimo to se také můžeme těšit na Gábora Borárose i Šampiona Davida Kozmu. Gábor zápasil i na Oktagonu 15, avšak obdržel vizuálně silné poranění čela/obočí a začal velmi krvácet, což ho vyřadilo ze zápasu. Každopádně se nejspíš nejednalo o zranění s trvalejším následkem, a proto se můžeme na Gábora těšit v Oktagonu 16, jenž bude probíhat v Ostravě.

 

Mohlo by vás zajímat

MMA v kostce. Proč jsou u nás bojové sporty populárnější?

Karlos Vémola vs. Attila Végh. Na koho si vsadit v zápase století?

MS v ragby vrcholí. All Blacks berou bronz. Jak dopadne finále?

Sportovní akce v listopadu