Esportové turnaje v 10. týdnu

Minulý týden proběhlo několik větších velkých esportových událostí a tento týden je tak na ty největší akce poněkud skoupý. To ale neznamená, že se na tomto rostoucím poli neděje vůbec nic.

 

Zdeněk Utrhlička

Zdeněk Utrhlička

Esportové turnaje v 10. týdnu

Minulý týden proběhlo několik větších velkých esportových událostí a tento týden je tak na ty největší akce poněkud skoupý. To ale neznamená, že se na tomto rostoucím poli neděje vůbec nic.

 


Counter Strike: Global Offensive

ESEA Season 33: Premier Division – 5. týden

3., 4. a 5. března běží pátý týden kvalifikace ESEA Season 33. Po dobu celkem 9 týdnů bojuje 20 týmů o 3 místa na účast v ESEA Season 33: Global Challenge, kde se bude hrát o příjemných 75 000 $ a účast na ESL Pro League S12.

Mezi adepty na postup je i německý tým Sprout, za který nastupuje český AWPer Tomáš „oskar“ Šťastný.

 

Dota 2

StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor Season 3

Tento týden pokračuje Dota Pro Circuit minor turnajem SLi Minor S3. Od čtvrtka do neděle se v ukrajinském Kyjevě utká 8 týmů z celého světa o 300 000 $ a možnost se dostat na milionový ESL One Los Angeles.

Mezi kvalifikovanými týmy se nachází také američtí Fighting PandaS, kam teprve nedávno přestoupil Slovák Oliver „skiter“ Lepko. Kompletní seznam týmů a rozlosované skupiny naleznete níže.

Skupina A

  • business associates
  • forZe
  • Team Aster
  • BOOM Esports
[hcm]bettingshopsbonus;tpl:default,27[/hcm]

Skupina B

  • Alliance
  • NoPing e-sports
  • Gambit Esports
  • Fighting Pandas

 

League of Legends

Tento týden pokračují (téměř) veškeré kvalifikační zastávky na Mid-Season Invitational 2020. Zejména pak evropská LEC a korejská LCK. Čínská LPL je až do odvolání pozastavena z důvodu nebezpečí výskytu epidemie koronaviru.

V evropské LEC Spring pak naleznete hned několik našich reprezentantů v různých týmech, které rozhodně nehrají druhé housle.

 

Češi v LEC Spring 2020

Prozatím se nejvíce daří Petru „Denyk“ Haramachovi a jeho Misfits Gaming. Špatně si nevedou ani MAD Lions, kde naleznete hned dva naše zástupce: Marek „Humanoid“ Brázda a Matyáš „Carzzy“ Orság. Patrik „Patrik“ Jírů bude muset se svými Excel Esports ještě trochu zabojovat, pokud se budou chtít dostat do dalších bojů.

Petr „denyk“ Haramach

Průběžné pořadí LEC Spring 2020

  1. G2 Esports 9-3
  2. Fnatic 9-3
  3. Origen 9-3
  4. Misfits Gaming 8-4
  5. MAD Lions 7-5
  6. Rogue 7-5
  7. Excel Esports 6-6
  8. SK Gaming 2-10
  9. FC Schalke 04 Esports 2-10
  10. Team Vitality 1-11