Esport: Dnes začíná MS v hokeji

Klasického hokejového mistrovství jsme se letos nedočkali, a tak se IIHF (Mezinárodní federace ledního hokeje) rozhodla, že uspořádá alespoň elektronické mistrovství světa v oblíbené hře NHL 20. V článku vám představíme naše reprezentanty a největší favority na titul. 

 

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Esport: Dnes začíná MS v hokeji

Klasického hokejového mistrovství jsme se letos nedočkali, a tak se IIHF (Mezinárodní federace ledního hokeje) rozhodla, že uspořádá alespoň elektronické mistrovství světa v oblíbené hře NHL 20. V článku vám představíme naše reprezentanty a největší favority na titul. 

 


IIHF Esports Fan Championship 2020

Turnaj startuje v pátek 29. května a vyvrcholí v neděli 7. června. Zúčastní se ho vybraní hráči 16 reprezentací, které letos měly startovat na šampionátu v ledním hokeji, to znamená, že své zastoupení má i Česká republika

Turnaj se hraje od začátku vyřazovacím pavoukem, tzn. že při účasti 16 týmu se začíná osmifinálem, vítězové postoupí do čtvrtfinále atd.

Pavouk turnaje

Zahajovacím soubojem bude zápas Ruska s Kazachstánem, který začíná v pátek 29. května v 15:00 a osmifinálové zápasy zakončí sobotní duel Kanady s USA, jenž startuje ve 21:00. Naši hráči nastoupí ke svému utkání v sobotu v 15:00 a v případě, že naši reprezentanti uspějí nad Běloruskem, vyzvou ve čtvrtfinále lepšího z dvojice Švédsko - Itálie.

Hrát se bude na konzolích Xbox One a PlayStation 4, přičemž výsledky soubojů na obou herních konzolích se budou sčítat a jejich součet určí postupující. Na každé konzoli bude hrát jeden hráč, který vzešel z národních kvalifikací pořádaných od 15. do 22. května. Naši zemi budou reprezentovat Josef "Pepcastachurcik" Stachura (PS4) a Jaroslav "Jarin87" Řehoř (Xbox). Oba hráči mají zkušenosti z premiérového ročníku domácí Esport hokejové ligy (EHL), ve které nastupovali za Kometu Brno (Stachura), resp. Kladno (Řehoř), a že to nejsou žádní nazdárci dokazuje umístění jejich týmů v domácí Esport hokejové lize. "Jarin87" to se svým parťákem dotáhl až do finále, kde jejich Kladno nestačilo na Mladou Boleslav (1:3 na zápasy). "Pepcastachurcik" to nakonec dotáhl na bednu také. Jeho Kometa porazila v souboji o třetí místo Pardubice 3:1 na zápasy. Podle vypsaných kurzů jsou naši hráči jednoznačnými favority utkání. 

Medailonek našich hráčů

Největší favorité na vítězství

Podle bookmakerů jsou největším favoritem na vítězství celého mistrovství Finové v kurzu 2,5:1, následují reprezentace Kanady, Švédska a USA s kurzem 4,7:1. Našim borcům dávají bookmakeři podstatně menší šance, na druhou stranu kurz 35:1 rozhodně není k zahození a určitě se najdou sázkaři, kteří ho využijí. Na mistrovství si budete moct vsadit např. u sázkových kanceláří Tipsport a Chance. Ze zahraničních bookmakerů budou mít nabídku nejspíše i v esportové speciálce LOOT.BET.

 

Kde sledovat esportové mistrovství světa v hokeji

Ke sledování budete mít na výběr hned z několika zdrojů. Rozhodně půjde sledovat zápasy živě na Twitch kanále IIHF. S velkou pravděpodobností budete moct sledovat živé streamy i na stránkách sázkové kanceláře LOOT.BET a není vyloučeno, že se s přímým přenosem přidají i některé české sázkové kanceláře