Český charitativní FIFA turnaj proti COVID-19

Zdeněk Utrhlička

Zdeněk Utrhlička

Český charitativní FIFA turnaj proti COVID-19


Nová česká esportová organizace Entropiq pořádá ve čtvrtek 26. března charitativní turnaj ve hře FIFA na pomoc v boji proti viru COVID-19. Velkolepou událost zaštiťují známé společnosti a klání bude doplňovat profesionální komentátor s prvoligovými fotbalisty.

Celý svět momentálně bojuje zejména s pandemií koronaviru a pomocnou ruku k dílu přikládají i různé esportové organizace.

K nim se nyní přidávají také čeští Entropiq, kteří pořádají charitativní FIFA turnaj, jehož výtěžek poputuje na konto infekčního oddělení Nemocnice na Bulovce.

Partnery akce jsou McDonald's, Fine Gusto a sázková kancelář Tipsport. Všichni dohromady přispějí částkou 100 000 Kč, kterou budou moci dále navýšit divácí svými příspěvky během přímého přenosu z akce.

Generální manažer týmu Entropiq Ondřej Drebota se k události vyjádřil následovně:

„Jsme rádi, že můžeme alespoň tímto způsobem a to i díky partnerům McDonald‘s, Tipsport a Fine Gusto podpořit naše zdravotníky a osoby pomáhající 'v první linii'. Uvědomujeme si vážnost současné situace, a proto jsme se rozhodli využít popularity předních českých esportových týmů a fotbalových klubů, a pomoci tak tam, kde je to teď nejvíc potřeba.“

Do role hráčů se postaví reprezentanti klubů AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, FK Teplice, Sampi a samozřejmě Entropiq.

  • AC Sparta Praha - Jan „Emerickson“ Krupička
  • FC Viktoria Plzeň - Lukáš „T9Laky“ Pour
  • FK Teplice - Martin „Dalas94“ Vujtík
  • Sampi - Dominik „Seron“ Čermák
  • Entropiq - Štěpán „Riijk“ Sobocki

Hráči charitativního FIFA turnaje Entropiq

O pořádnou porci zábavy a hutnou atmosféru se postará profesionální komentátor Michal Jinoch, kterému budou asistovat profesionální fotbalisté Lukáš Vácha ze Sparty a Jakub Podaný z Bohemians 1905.

Přímý přenos začíná ve čtvrtek 26. března v 17.00.