Schick začal po zranění trénovat s mužstvem. Stihne už víkendový zápas s Herthou?

Roman Mráz

Roman Mráz

Schick začal po zranění trénovat s mužstvem. Stihne už víkendový zápas s Herthou?


Po více než měsíci se český útočník Patrik Schick zapojil opět do týmového tréninku Bayeru Leverkusen. Do této chvíle se Schick připravoval pouze individuálně. V sobotu čeká fotbalisty Leverkusenu zápas 28. kola Bundesligy proti Hertě Berlín, ale jestli do něj český reprezentant zasáhne, není v tuto chvíli jisté.

Mimo hru je český útočník už více než měsíc

Kanonýr Bayeru Leverkusen je zraněný od poloviny února, kdy si v zápase proti Mohuči natrhl lýtkový sval a utkání nedohrál. Po třech týdnech sice začal Patrik Schick trénovat individuálně a byla určitá naděje, že stihne barážové utkání české reprezentace proti Švédsku, ale zranění si nakonec vyžádalo delší rekonvalescenci.

Poslední zprávy z Leverkusenu hovoří o tom, že se český útočník zapojil do tréninku se spoluhráči teprve včera a podle trenéra Bayeru Gerarda Seoaneho šlo vše podle plánu, ikdyž se zatím Schick ještě vyhýbal ostřejším soubojům.

Patrik byl schopný dokončit mnoho částí tréninku se sníženou intenzitou.“

Patrik Schick v dresu Leverkusenu

zdroj: kafe.cz

Bayer bude bojovat o Ligu mistrů, ale trápí ho rozsáhlá marodka

Leverkusen čeká ve zbytku jarní části Bundesligy tvrdý boj o místa zaručující účast v prestižní Lize mistrů. Momentálně je sice na třetí příčce se ziskem 48 bodů, jenže na šestý Hoffenheim má náskok pouze čtyř bodů. Účast v LM zaručí Bayeru pouze umístění v TOP 4.

Co však německému klubu do karet nehraje, je poměrně rozsáhlá marodka. Aktuálně mu chybí hned pětice hráčů, mezi nimi i opory Wirtz, Frimpong, nebo právě český útočník. V této situaci by jistě Seoane uvítal, kdyby se Schick vrátil do sestavy co nejdříve.

V současné personální situaci by samozřejmě jeho návrat byl důležitý. Jsem si jistý, že pro nás bude velkým přínosem ve zbývajících utkáních.