Dobrá zpráva pro český fotbal, Schick se vrací k tréninku

Roman Mráz

Roman Mráz

Dobrá zpráva pro český fotbal, Schick se vrací k tréninku


Český fotbalový útočník Patrik Schick dostal podle jeho slov od německý lékařů zelenou k tréninku: „Mám dobré zprávy od doktorů, můj návrat se blíží.“ Poslední sono vyšetření zraněného svalu dopadlo dobře a kanonýr Leverkusenu se tak může po třech týdnech klidu vrátit pozvolna do hry. Je tak naděje, že se stihne dát do kupy na barážové utkání proti Švédsku, které se bude hrát 21. března.

Sval je uzdravený a připravený na zátež

Když se Patrik Schick zranil v polovině února v zápase 23. kola německé Bundesligy proti Mohuči, přinesli jsme vám článek týkající se této nešťastné události. Mohli jste se mimo jiné dočíst, že generální manažer Bayeru Rudi Völler vidí Schickovo absenci zhruba na tři týdny. A zdá se, že se ve své předpovědi příliš nemýlil.

V pondělí se český reprezentační útočník podrobil kontrolnímu sono vyšetření s povzbuzujícím zjištěním, že natržený sval zcela zregeneroval a je připraven k postupné zátěži. Tuto skutečnost potvrdil také hráčův manažer Pavel Paska:

Sono bylo čisté, sval je uzdravený. Patrik dostal od doktorů zelenou k návratu.

Už den po vyšetření se Schick připojil k týmu, aby zatím lehce otestoval, jak bude sval reagovat na zátěž. Hráč ani Leverkusen nechtějí nic uspěchat a tak se bude Patrik Schick zatím snažit alespoň nabrat ztracenou kondici.

Schick se vrací k tréninku

zdroj: twitter.com

Baráž by mohl stihnout, ale Bayer má podmínku

Ve čtvrtek nastoupí Leverkusen v osmifinále Evropské ligy proti Bergamu a o víkendu ho čeká bundesligový duel proti Kolínu. Pro tyto zápasy ještě Schick připravený nejspíš nebude. Pro české fanoušky bude klíčový až příští týden, kdy hraje Leverkusen odvetu proti italskému celku a tři dny poté zápas s Wolfsburgem.

Totiž k tomu, aby český útočník mohl nastoupit v baráži proti Švédsku, musí před ní odehrát alespoň jedno utkání za Leverkusen. Tak zní stanovisko německého velkoklubu. Což sám Patrik Schick potvrdil novinářům před dvěma týdny. Začíná tak závod s časem a nezbývá než doufat,, že ho český útočník vyhraje.