Schick má natržený sval a čeká ho několikatýdenní pauza


V páteční bundesligové předehrávce 23. kola si český reprezentant Patrik Schick připsal proti Mohuči už dvacátou trefu v aktuálním ročníku. Zápas ale nakonec nedohrál a musel střídat zkraje druhého poločase kvůli poraněnému lýtku. Nedělní vyšetření magnetickou rezonancí bohužel potvrdilo natržený lýtkový sval a Schicka tak čeká nucená pauza.

Leverkusen ztratil vedení i svého českého kanonýra

Zápas v Mohuči nakonec nedopadl pro Bayer dobře. Jednak ztratil dvakrát vedení a utkání nakonec prohrál 2:3. Navíc se musel vyrovnat i se ztrátou svého nejlepšího kanonýra. Český útočník si přivodil zranění levého lýtka pár minut po zahájení druhého poločasu, podle všeho bez cizího přičinění. Nepomohlo ani několikaminutové ošetřování a Patrika Schicka poté nahradil v zápase argentinský útočník Alario.

Zápas 23. kola Bundesligy mezi Mohučí a Leverkusenem:

Ohlasy z klubu k zranění Patrika Schicka:

Bezprostředně po zápase se k Schickovo zranění vyjádřil trenér Leverkusenu Gerardo Seoane: "Ještě jsem s hráčem nemluvil, takže nemůžu k rozsahu (zranění) nic říct. Podrobí se nezbytným vyšetřením a pak sdělíme, jak na tom je." 

Mám takové tušení, že to u Patrika bude minimálně třítýdenní pauza, jestli je to malá trhlina,“ - vyjádřil se na adresu českého kanonýra sportovní ředitel německého klubu Rudi Völler.

Tušení Rudi Völlera se nakonec bohužel potvrdilo. Patrik Schick se v neděli podrobil vyšetření, které odhalilo, že lýtkový sval je skutečně natržený a český reprezentant si na pár týdnů od fotbalu odpočine. Nezbývá než doufat, že se Schick stihne vyléčit do reprezentační baráže o MS 2022 proti Švédsku, která je na programu už 24. března.