Kurzy na MS v hokeji 2022 – na koho se vyplatí vsadit

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Kurzy na MS v hokeji 2022 – na koho se vyplatí vsadit


Již za dva dny odstartuje ve finských městech Helsinky a Tampere 86. mistrovství světa v ledním hokeji, a tak se při té příležitosti podíváme na porovnání některých zajímavých kurzů.

Nepřeberné množství sázkových příležitostí

S každou podobně velkou akcí, jakou MS v hokeji nepochybně je, se sázkové kanceláře vytáhnou s neskutečně pestrou nabídkou. Kromě jednotlivých zápasů a celkového vítěze můžete vsadit takřka na cokoli, co vás zrovna napadne. Vše procházet nebudeme, nabídka se navíc v každé sázkové kanceláři mírně liší, ale pro představu rozdělíme sázky na několik typů a uvedeme k nim také příklady, na co přesně můžete vsadit.

Vstupní bonus u 22Bet

  • Sázky na jednotlivé zápasy
  • Dlouhodobé sázky na celkové umístění – kromě celkového vítěze lze tipovat umístění týmů do určitého místa, postup do čtvrtfinále, postup do semifinále, finále apod. Pochopitelně lze sázet na lepšího z dvojice, umístění týmů ve skupině; na to, zda váš tým skončí na konkrétním místě nebo ne atd.
  • Týmové statistiky – do této sekce řadím sázky typu počet gólů týmu, obdržený počet gólů týmu, celkový počet bodů týmu či perličky jako počet obdržených gólů Česka v oslabení ve skupině, úspěšnost přesilových her Česka ve skupině či počet zápasů ve skupině s prodloužením, počet dvouminutových trestů týmu apod.
  • Statistiky turnaje – zde je možnost sázet např. na celkový počet čistých kont v základní hrací době, celkový počet gólů do rozhodnutí, celkový počet gólů do prázdné brány při hře bez brankáře, celkový počet střel na bránu, počet asistencí brankáře během šampionátu či počet zápasů, ve kterých Česko vystřídá brankáře v průběhu základní hrací doby.
  • Hráčské statistiky – u všech týmů si můžete vsadit na nejlepšího střelce týmu, nejproduktivnějšího hráče týmu apod.

Kurzy na celkového vítěze

Kromě sázek na jednotlivé zápasy bývá velmi sázenou příležitostí celkový vítěz turnaje. Příležitost se v každé sázkové kanceláři liší, někde můžete tipovat, zda tým vyhraje turnaj nebo ne (stejně tak, zda skončí do x. místa nebo ne – za „x“ si můžete dosadit téměř cokoli), někde sázíte pouze na možnost „ano“, princip je však stejný. Pojďme se nyní podívat na jednotlivé kurzy na vítěze turnaje.

Při neúčasti Ruska patří podle bookmakerů k největším favoritům především dvojice Kanada – Finsko. A ono se není moc, čemu divit, vždyť tyto týmy se potkaly ve finále obou dvou posledních šampionátů. Loni byla šťastnější Kanada a v roce 2019 se radovali Finové. Kurzově jsou na tom velmi podobně. U české jedničky Tipsportu je momentálně Kanada vypsána v kurzu 3.90 a Finsko v kurzu 4.30. Opačná situace je naopak u GG.BET či 22Bet. U nich na Kanadu najdeme vyšší kurz než na Finsko.

Další v závěsu je dvojice Česko – Švédsko. Český národní tým by ještě před pár měsíci nikdo tak vysoko nepasoval, ovšem změna trenéra, obroda českého týmu a především povedené České hokejové hry a následně i Švédské hokejové hry zamíchaly výrazně kartami.

Následují USA a Švýcarsko, a to ve velmi rozdílných kurzech, např. u Tipsportu mají USA kurz 9.50 a Švýcarsko 12, ale u 20Bet je na USA 13.47, zatímco na Švýcarsko 10.31. Pro vyznavače surebetů mám jeden tip z 22Bet. Kurz na celkové vítězství Švýcarska je 20, zatímco kurz na to, že šampionát nevyhrají je 1.17! V přepočtu tedy jde o cca 10,5% surebet!

Na opačné straně spektra jsou týmy Velké Británie, Itálie a Rakouska. Kurzy na jejich triumf se pohybují v rozmezí od 500 do  1 750!

Sázení v kryptoměnách u 1xBit

Dal jsem dohromady přehled nejvýhodnějších kurzů (v potaz beru týmy s reálnou šancí na medaili) u našich populárních sázkových kanceláří. U každého týmu vždy najdete aktuálně nejvyšší dostupný kurz a společnost, která jej nabízí.