Švédské hry 2022 - program, nominace, live stream

Roman Mráz

Roman Mráz

Švédské hry 2022 - program, nominace, live stream


Do zahájení květnového MS v hokeji ve Finsku zbývají už jen dva týdny a národní týmy tak ladí formu před MS na přípravných turnajích. Aktuálně se v těchto dnech konají v rámci Euro Hockey Tour České hokejové hry, na které jen o pár dní později navážou Švédské hokejové hry. Turnaj se bude konat ve Stockholmu od 5. do 8. května a ani zde nebude moci startovat ruská reprezentace, kterou nahradí národní tým Švýcarska.

Švédské hokejové hry 2022

  • Datum a místo: 5. - 8. května 2022 (Stockholm)
  • Účastníci: Česko , Finsko , Švédsko , Švýcarsko
  • Sázkové příležitosti: každý zápas Švédských hokejových her nabídne rozličné druhy sázek
  • Sázkové kanceláře: na Švédské hokejové hry si lze vsadit u všech našich sázkových kanceláří

Program Švédských hokejových her:

Zahajovací zápas Švédských hokejových her obstarají 5. května týmy Finska a Švýcarska. Toto utkání se jako jediné nebude hrát ve Stockholmu, nýbrž ve finských Helsinkách. Česká hokejová reprezentace se na Švédských hokejových hrách představí klasicky ve třech zápasech. K prvnímu zápasu nastoupí čeští hokejisté ve čtvrtek 5. května proti domácím Švédům. Následovat bude sobotní zápas proti Finům a svou pouť turnajem zakončí svěřenci trenéra Jalonena nedělním střetnutím se Švýcary. 

Turnaj ve Stockholmu nepatří mezi nejúspěšnější turnaje české reprezentace. V historii zde Česko triumfovalo totiž pouze v letech 1994 a 2019. V roce 1984 zde uspěla naše reprezentace ještě pod hlavičkou Československa.

  • 5.5., 18:30 Finsko - Švýcarsko
  • 5.5., 19:00 Česko - Švédsko
  • 7.5., 12:00 Finsko - Česko
  • 7.5., 16:00 Švédsko - Švýcarsko
  • 8.5., 12:00 Švýcarsko - Česko
  • 8.5., 16:00 Švédsko - Finsko

Nominace českého týmu:

Mužstvo opustilo po Českých hokejových hrách hned dvanáct hráčů, mezi nimi například i Jakub Jeřábek a Libor Šulák. Ke škrtům na soupisce se po úspěšném turnaji vyjádřil i generální manažer reprezentace Petr Nedvěd: „Bylo to pro nás hodně těžké rozhodování. Zvláště po tak povedeném turnaji v Ostravě. Ale i to k hokeji patří. Všem dvanácti hráčům moc děkujeme za to, jak všechny tréninky a zápasy odmakali.“

K týmu se naopak připojí čtvreřice finalistů české nejvyšší soutěže. Jedná se o sparťany Michala Moravčíka s Filipem Chlapíkem a třinecké hokejisty Tomáše Kundrátka a Davida Musila. Už v průběhu víkendu oznámil Petr Nedvěd, že v nejbližších dnech očekává také příjezd sedmi posil ze zámořské NHL. K reprezentaci dorazí Tomáš Hertl a Jan Šimek ze San Jose, Jakub Vrána a Filip Hronek z Detroitu, Karel Vejmelka a Dmitrij Jaškin z Arizony a Dominik Simon z Anaheimu. Všichni zmínění hokejisté by měli zasáhnout do Švédských her.

 

Brankáři: Karel Vejmelka (Arizona Coyotes/NHL), Marek Langhamer (Ilves Tampere/Fin.), Štěpán Lukeš (Karlovy Vary)

Obránci: Filip Hronek (Detroit Red Wings/NHL), Radim Šimek (San Jose Sharks/NHL), Michal Jordán (Amur Chabarovsk/KHL), Jakub Krejčík (Dinamo Minsk/KHL), Jan Ščotka (JYP Jyväskylä/Fin.), David Sklenička (Kärpät Oulu/Fin.), Michal Moravčík (Sparta), Tomáš Kundrátek, David Musil (oba Třinec), David Jiříček (Plzeň)

Útočníci: Jakub Vrána (Detroit Red Wings/NHL), Tomáš Hertl (San Jose Sharks/NHL), Dominik Simon (Anaheim Ducks/NHL), Dmitrij Jaškin (Arizona Coyotes/NHL), Jiří Smejkal (Pelicans Lahti/Fin.), Matěj Stránský (HC Davos/Švýc.), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/Švýc.), Michael Špaček (Frölunda/Švéd.), Hynek Zohorna (IK Oskarshamn/Švéd.), Jiří Černoch, Jakub Flek (oba Karlovy Vary), Petr Holík (Kometa Brno), Petr Kodýtek (Plzeň), Matěj Blümel (Pardubice), Filip Chlapík (Sparta), David Krejčí (Olomouc)

Reprezentace ČR

foto: ruik.cz

Přímé přenosy ze Švédských hokejových her

Fanoušci ledního hokeje se budou moci těšit na přímé přenosy ze Švédských hokejových her prostřednictvím České televize, konkrétně na kanálu ČT Sport. Možností je také sledovat živě zápasy na internetových stránkách České televize, nebo na android zařízeních v aplikaci České televize.

Live streamy ze zápasů budou k vidění taktéž na webových stránkách sázkových kanceláří. Kromě tradiční nabídky českých sázkovek, je možné vybírat také z široké palety zahraničních sázkových kanceláří. Hokejoví příznivci tak budou mít z čeho vybírat a jistě jim neuteče ani jeden zápas české reprezentace.

Sázejte na Švédské hokejové hry

S každým turnajem Euro Hockey Tour se naskýtá i velké množství sázek, jež jsou ke každému zápasu vypisovány. Z předzápasové nabídky samozřejmě nechybí sázky na vítězstvíOVER/UNDERasijský handicap či sázky na střelce gólů. Velké množství příležitostí bude i v průběhu zápasu, live sázek se rozhodně bát nemusíte.