V NHL se blíží uzávěrka přestupů. Vymění Hertl žraloka na dresu za medvěda?

Roman Mráz

Roman Mráz

V NHL se blíží uzávěrka přestupů. Vymění Hertl žraloka na dresu za medvěda?


Už jen dva týdny chybí do uzávěrky přestupů v severoamerické NHL. Jedním z nejvíce skloňovaných jmen v souvislosti s možným přestupem je také český centr Tomáš Hertl. Podle zámořských zdrojů by o oporu San Jose mohli mít zájem Jezdci z New Yorku, ale ve hře je údajně také Boston Bruins. Ve vzduchu tak visí možná spolupráce s dalším českým borcem Davidem Pastrňákem.

Zájem bude o Hertla velký, ten se soustředí jen na sebe

Českému hokejistovi končí letos v San Jose čtyřletá smlouva. Podle ní si vydělá za rok průměrně 5,6 mil. dolarů. A nikdo nepochybuje o tom, že si Hertl při podpisu nové smlouvy přijde na daleko zajímavější čísla.

Vždyť poslední čtyři sezóny patří k nejlepším hráčům žraloků v kanadském bodování. Navíc se z něj stal lídr i v kabině. Jediná otázka zní, kde podepíše Hertl nový kontrakt?

Spekulace ohledně Hertlovo nové smlouvy v San Jose, nebo případném odchodu, probíhají v zákulisí NHL vlastně od začátku aktuálního ročníku. Českému útočníkovi dobíhá smlouva a bude patřit k tomu nejlepšímu, co trh s volnými hráči letos nabídne. Český hokejový reprezentat si z toho ale příliš hlavu nedělá:

Nechci zacházet do podrobností, chci se nadále soustředit jen na hokej. V poslední době ale nějaké rozhovory proběhly, tak uvidíme.“

Tomáš Hertl

zdroj: hokej.cz

Klauzule o nevyměnitelnosti možná přestup zkomplikuje

Sám Hertl ke spekulacím dodal, že jednání ohledně nového kontraktu s vedením San Jose momentálně probíhají a se smíchem dodal, že z nich má dobé pocity. Ale více z něj zámořská média nedostala.

Pokud by českého hokejistu nakonec přeci jen chtělo San Jose vyměnit jinam, musel by výměnu odsouhlasit také Hertl. Ve smlouvě má totiž klauzuli o nevyměnitelnosti s tím, že si může vybrat tři kluby, do nichž by byl ochoten přestoupit.

A o exkluzivní zboží z první útočné řady Sharks bude zájem jistě velký. Podle amerických novinářů by o Hertla stáli například New York Rangers. Ti v útoku sice disponují zajímavým mixem mladých talentů jako jsou Kakko či Lafreniére a ostřílených borců v čele s Kreiderem, Zibanejadem, nebo Panarinem, ale všestranný typ útočníka, jakým Tomáš Hertl je, by se jim v play-off hodil.

Budou z Pastrňáka a Hertla spoluhráči

                                                                   Budou z českých hvězd spoluhráči?                                       zdroj: nhl. com

S Pastou v jednom útoku?

Druhým zájemcem v řadě pak jsou prý Boston Bruins, kteří sice přivedli před sezónou do klubu Taylora Halla, poté co skončil David Krejčí, ovšem podle novináře Erica Duhatscheka je pozice středního útočníka druhé řady stále slabinou Bruins:

Medvědi stále nenašli náhradu za Davida Krejčího na pozici druhého centra. Vyzkoušeli ledacos, ale ideální řešení nemají. Tohle by Hertl bezesporu vyřešil.

Pakliže by Hertl skutečně odešel k medvědům, rýsovala by se v útoku možnost české spolupráce s Davidem Pastrňákem. Doplnit by je mohl na křídle například finský borec Erik Haula. To je sice zatím pouze teoretická hudba budoucnosti, ale kdo ví. Každopádně o vývoji sitauce kolem Tomáše Hertla budeme naše čtenáře nadále informovat.