Slávisty čeká ve čvrtfinále Konferenční ligy soupeř, kterého si nepřáli

Roman Mráz

Roman Mráz

Slávisty čeká ve čvrtfinále Konferenční ligy soupeř, kterého si nepřáli


Páteční los čtvrtfinále Konferenční ligy v Nyonu rozhodl o tom, že se pražská Slavia utká s Feyenoordem Rotterdam. Zopakuje si tak podzimní souboje ze základní skupiny proti tomuto holandskému celku. První zápas se bude hrát 7. dubna v Rotterdamu, odveta v Praze je na programu o týden později.

Feyenoord ukázal na podzim svou sílu

Dá se říci, že los předchozích kol Konferenční ligy šel slávistům na ruku. Před losem prvního vyřazovacího kola trenér Trpišovský vyjadřoval přání hrát proti Fenerbahce Istanbul, které se mu posléze splnilo. Když pak byl do osmifinále Slavii vylosován LASK Linec, šlo o jednoho z nejpřijatelnějších možných soupeřů v osudí, při vší úctě k rakouskému celku. Do třetice Slavii štěstí už nepřálo. Respektive Feyenoord si před losem nepřáli sami slávisté.

A není se moc čemu divit. Sílu holandského klubu okusili během dvou podzimních zápasů v základní skupině Konferenční ligy. Z těchto klání vydolovala Slavia pouhý bod a inkasovala čtyři branky. Feyenoord celou skupinu suverénně vyhrál bez jediné porážky. Slávisté tedy moc dobře ví, jakému soupeři budou muset čelit, ale flintu do žita rozhodně nehází, jak je vidno z jejich reakcí.

Pozitivem je, že odvetu hrajeme doma a že soupeře detailně známe. Víme, do čeho jdeme. Feyenoord neudělal personální změny, my máme materiál ze dvou podzimních zápasů. Víme, jak těžký soupeř nás čeká.“ - trenér Jindřich Trpišovský

Je to velmi silný soupeř, ale možná je to výhoda, že už víme, co čekat, zažili jsme to.“ - záložník Ivan Schranz

Sestřih podzimního zápasu Slavia na půde Feyenoordu:

Probojuje se Slavie až do historicky prvního finále?

V případě postupu Slavie přes svého holandského protivníka, by se pražané v semifinále utkali proti lepšímu z dvojice Olympique Marseille/PAOK Soluň. V tomto případném dvojzápase by Slavia začínala doma 28. dubna.

Finále Konferenční ligy je pak naplánováno na 25. května v albánské Tiraně na Národním stadionu s kapacitou 21 690 diváků. Půjde o první finále této nově vzniklé fotbalové soutěže a kdyby se do něj slávisté nakonec probojovali, potěšili by jednak české fotbalové příznivce a také svého nemocného šéfa Jaroslava Tvrdíka. Navíc by tím pomohli výrazně i národnímu koeficientu. Co myslíte, má pražský celek dostatek kvality, aby se prokousal až do finále v Tiraně?

Los čtvrtfinále Konferenční ligy (7. a 14. dubna):

Feyenoord Rotterdam - Slavia Praha

Olympique Marseille - PAOK Soluň

Bodö/Glimt - AS Řím

Leicester - PSV Eindhoven