Ruský fotbal neuspěl s odvoláním u CAS

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Ruský fotbal neuspěl s odvoláním u CAS


Ruský fotbalový svaz neuspěl ani se svou již třetí žádostí u Mezinárodní sportovní arbitráže o dočasné zrušení sankcí. Ty byly na ruský fotbal uvaleny poté, co Rusko před měsícem napadlo Ukrajinu. Definitivně to tedy znamená, že do finále baráže, proti vítězi zápasu naší reprezentace se Švédskem, postoupí polští fotbalisté bez boje.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Rusko vyloučeno z mezinárodních soutěží

Po napadení Ukrajiny bylo Rusko, krom jiného, vyloučeno organizacemi UEFA a FIFA ze všech mezinárodních soutěží. Na klubové úrovni to znamenalo například vyřazení Spartaku Moskva z Evropské ligy, kde je měl čekat duel s Lipskem. Na reprezentační úrovni to pak znamenalo, že Rusko bylo vyřazeno z barážových bojů o postup na Mistrovství světa v Kataru. Právě proti tomuto rozhodnutí se ruský fotbalový svaz odvolal k Mezinárodní sportovní arbitráži, kde však neuspěl.

Ruský svaz se opakovaně odvolával a žádal, aby byly sankce pozastaveny do doby než CAS vydá konečné rozhodnutí. Z celkem tří pokusů však ani jednou neuspěl. Kromě fotbalového Mistrovství světa si ruští hokejisté nezahrají ani na tom hokejovém, stejně tak Bělorusko. IIHF před časem oznámila, že ruskou a běloruskou reprezentaci nahradí na hokejovém šampionátu výběry Francie a Rakouska. Právě s našimi sousedy se tak ve skupině potká i česká reprezentace.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Sankce ze všech stran

Nevyprovokovaná agrese na Ukrajině má za následek, že se na Rusko valí sankce ze všech stran. Kromě fotbalu a hokeje přišli také o pořadatelství volejbalového Mistrovství světa, které se mělo konat v Petrohradu. Z téhož místa bylo přesunuto do Paříže i finále Ligy mistrů. V nedávné době pak vyloučila Rusy a Bělorusy ze svých soutěží i Mezinárodní plavecká federace. Ruští a běloruští hokejisté se již neobjeví ani v lotyšské hokejové lize a jen před pár dny dostal půlroční distanc za schvalování invaze ruský šachový velmistr Sergej Karjakin.