Sportovní svět reaguje na ruskou agresi proti Ukrajině

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Sportovní svět reaguje na ruskou agresi proti Ukrajině


Je to jen několik hodin, co ruské ozbrojené složky zaútočily na Ukrajinu. V reakci na nastalou situaci se většina západních politiků semkla a odsoudila ruskou agresi. Konflikt se však netýká pouze politického pole, do popředí vstupuje také sportovní svět, který stojí na straně Ukrajiny.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Reprezentace odmítá hrát případnou baráž v Rusku

Za pouhý měsíc odehraje česká fotbalová reprezentace barážový duel o postup na Mistrovství světa proti Švédsku. V případě postupu přes skandinávského soupeře je zde reálná možnost, že by v posledním barážovém klání musel výběr trenéra Šilhavého nastoupit proti Rusku. A právě to česká fotbalová asociace odmítá. Spolu s ní se s žádostí na reakci od UEFA a FIFA obrací také samotné Švédsko, soupeř českého výběru, a Polsko. Všechny tři národní celky shodně odmítají, že by měly odehrát barážový zápas v Rusku.

Téměř jisté je i to, že Petrohrad, jedno z nejkrásnějších ruských měst, přijde o finále Ligy mistrů, které se tam mělo za tři měsíce konat. O náhradní lokaci se bude ještě jednat. S reakcí dále přišlo také německé Schalke 04, jehož hlavním sponzorem je ruský plynárenský gigant Gazprom. Německý celek na webovým stránkách oznámil, že stahuje logo svého sponzora ze svých dresů. Nově tam místo něj umístění název samotného klubu.

Zdroj: sportnet.sme.sk

Vettel by Velkou cenu Ruska nejel

S jednoznačným vyjádřením přišel také pilot F1 Sebastian Vettel, čtyřnásobný šampion v nejprestižnější motoristické třídě. Ten sdělil, že pokud by se v letošním roce měla konat Velká cena Ruska, on se jí nezúčastní. Dodatkem označil počínání ruských vojsk za šílené. Vedení F1 bude v následujících dnech jednat o tom, zda-li se letos v Soči pojede či nikoli. Předsezónní testy, které budou probíhat tento pátek v Barceloně, absolvuje navíc americká stáj Haas se zakrytým logem sponzora Uralkali, jehož většinovým vlastníkem je otec jezdec týmu Haas Nikity Mazepina.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !