Ronaldo pokořil metu 800 gólů


Ronaldo vstřelil ve včerejším zápase dva góly Arsenalu a hned ten první znamenal jeho jubilejní 800.gól v kariéře. I díky jeho brankám vyhrál Manchester 3:2. Chybí mu už jen dvacet přesných tref na československou legendu Josefa Bicana, který dokázal nastřílet 821 branek.

Slova chvály ze všech stran

Už teď je portugalský reprezentant nejlepším střelcem reprezentačních dějin, Ligy mistrů i historie Realu Madrid. Brzy 37-letý Ronaldo působí na mezinárodní fotbalové scéně už téměř dvacet let a tak stihl odehrát za svou kariéru také impozantní počet zápasů - 1097. Jeho spoluhráč Bruno Fernandes k tomu dodal: „Je neskutečný. Vždyť on se pořád zápas od zápasu, rok za rokem zlepšuje. Žene ho touha zůstat tím nejlepším a tím také je.“ S chválou se přidal i bývalý skvělý anglický útočník Alan Shearer: „Nelze říct nic jiného než wow a zatleskat. Není jen těžké se dostat na vrchol, ale také se na něm udržet. Musíte každý den celému světu znovu předvádět výkony, které od vás očekává. Co Ronaldo dokázal, je jednoduše fenomenální," Pochvala od nejlepšího střelce Premier League v historii, který dokázal vstřelit 260 gólů, jistě potěší. Přidal se i Gary Lineker: „Nesporně jeden z nejlepších fotbalistů všech dob. Absolutní fenomén.“

Už jen dvacet branek na Pepiho

Když se podíváme blíže na Ronaldovo góly, tak zjistíme, že více jak polovinu jich vstřelil v barvách Realu Madrid - 450. Následuje 130 branek za Manchester United, 115 v reprezentaci, 101 za Juventus a 5 ve Sportingu Lisabon, kde začínal s velkým fotbalem. Podle oficiálních statistik je tedy zatím na 801 brankách. K tomu aby překonal našeho Pepiho Bicana na prvním místě světových kanonýrů, mu tak chybí už jen dvacet tref. Což se v současné chvíli jeví jako formalita pro Portugalce. 

Tabulka historicky nejlepších střelců v oficiáních zápasech:

1. Bican                                             821

2. Ronaldo                                       801

3. Romário                                       772

4. Pelé                                              767

5. Messi                                            767

6. Puskás                                          746

7. G.Müller                                       735

8. Deák                                             576

9. Seeler                                           575

10. Túlio                                           575

Zvýraznění jsou stále aktivní hráči.