Philadelphia údajně dluží Simmonsovi dvacet milionů dolarů

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Philadelphia údajně dluží Simmonsovi dvacet milionů dolarů


Je to teprve několik týdnů, co se hvězdný basketbalista Ben Simmons přesunul z Philadelphie do Brooklynu. Problémy s ním spojené však nekončí. Nestačí jen, že za nový tým ještě neodehrál ani minutu, jelikož si stěžuje na bolesti zad, nyní přichází s tvrzením, že mu Philadelphie neoprávněně zadržuje 20 milionů dolarů. Případem se bude zabývat arbitráž.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Simmonsův odchod z Philadelphie

Že je jednička draftu z roku 2016 ve Philadelphii nespokojená se dlouhodobě vědělo. Celý spor měl však na poměry NBA bizarní rozuzlení. Australský basketbalista nastoupil do soutěžního utkání naposledy při loňském play off. Od té doby stávkoval a dokonce odmítl nastoupit i do předsezonního kempu Sixers. K týmu se nakonec připojil, ale vedení týmu uvedlo, že jeho přítomnost má negativní dopad na morálku v týmu a tak jej samo poslalo pryč. Dlouhé měsíce poté Simmons nehrál a čekal na výměnu, které se dočkal během letošního února, kdy byl vyměněn do Brooklynu.

Se Sixers má však stále nevyřízené účty. Hráčův roční plat letos činí 33 milionů dolarů. Polovinu z této sumy dostal basketbalista již před startem sezony, druhou polovinu mu, nyní již bývalý zaměstnavatel, Sixers strhávali na pokutách a snažili se, aby dostali zpět i zálohu. S případem nyní vyšel na světlo Simmons, který tvrdí, že mu Philadelphia zadržuje téměř dvacet milionů dolarů. Není překvapením, že za hráčem stojí hráčská asociace NBPA, na opačné straně barikády však stojí vedení samotné soutěže. Rozhodovat se tedy bude u arbitráže.

Zdroj: cbssports.com

Simmonse trápí bolesti zad

Zatímco se bude případ údajně zadržovaných finančních prostředků vyšetřovat, Simmons se během té doby na palubovce neobjeví. Od příchodu do Brooklynu si stěžuje na bolesti zad a stále platí, že poslední zápas odehrál před téměř deseti měsíci. Absence Simmonse je pro Brooklyn o to nepříjemnější, že se pomalu blíží konec základní části NBA a Brooklyn bude muset o play off bojovat v předkole. Nyní je na deváté pozici ve Východní konferenci, což by znamenalo, že by pro účast ve vyřazovacích soubojích museli Nets porazil v předkole dva soupeře.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !