Výměna hvězd v NBA. Harden opouští Brooklyn

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Výměna hvězd v NBA. Harden opouští Brooklyn


Zdá se, že zámořská NBA má za sebou další ikonickou výměnu hvězd. Z Brooklynu do Philadelphie se totiž stěhuje James Harden, trojnásobný nejlepší střelec soutěže a jedna z největších hvězd ligy. Opačným směrem putuje Ben Simmons, Seth Curry a Andre Drummond.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Harden si vynutil výměnu

Jako kdyby se v případě Jamese Hardena opakovala historie. Stejný scénář jako ten nynější měl totiž i jeho odchod z Houstonu, kde působil osm let. Harden požádal vedení klubu o výměnu s dodatkem, že by byl nerad, kdyby se to fanouškovská základna dozvěděla. Zároveň musel Brooklyn najít celek, který by mu dal za Hardena odpovídající náhradu. Tím týmem se nakonec stala Philadelphia, která se nejspíše velmi ráda zbaví stávkujícího Bena Simmonse, který k soutěžnímu utkání nastoupil naposledy při loňském play off.

Součástí výměny je také Seth Curry, mladší bratr hvězdného Stephena Curry, který je hlavní tváří organizace Golden State. Do Brooklynu se stěhuje také Andre Drummond, bývalý hráč Detroitu a stále velmi platný podkošový hráč. Směrem do Brooklynu cestuje i několik výběrů v draftu. Celá výměna se uskutečnila ve chvíli, kdy se největší hvězdy ligy připravují na all stars víkend, jenž se letos bude konat v Clevelandu.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Durant si Hardena do týmu nevybral

Třešničkou na dortu celé výměny je potom fakt, že Kevin Durant, dosavadní spoluhráč Jamese Hardena, si jej nevybral do sestavy all stars game. Hardenovo jméno bylo vybráno až jako úplně poslední a zamířil tak do týmu LeBrona Jamese. Hvězdný Harden bude v letošním ročníku pobírat plat 44 milionů dolarů, což z něj činí druhého nejlépe placeného hráče celé NBA. Lépe je na tom už jen zmiňovaný Steph Curry z Golden State, který má na výplatní pásce ještě o milion dolarů více.