Ovečkin čelí kritice za profilovou fotku na Instagramu


Je to již více než dva týdny, co ruská vojska zaútočila na Ukrajinu. Západní svět reagovat tvrdými sankcemi, které zasáhly i do sportovního světa. A právě fanouškovská obec nyní tvrdě kritizuje Alexandera Ovečkina, hvězdu NHL, za svou profilovou fotografii na Instagramu. Proč ? Protože je na ní ruský hokejista společně s Vladimírem Putinem.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Ovečkinovo podivné vyjádření

Již během prvních pár okamžiků po započetí války se z pochopitelných důvodů ocitli nejvyšší ruští představitelé pod palbou kritiky z celého světa. Obludný čin v podobě napadení Ukrajiny odsoudili nejen politici, ale i mnozí sportovci. Ten v Rusku nejvýznamnější, kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin, však s vyjádřením váhal. Až 26. února promluvil, ale z jeho prohlášení mnozí nadšení nebyli:

„Prosím, už žádnou válku. Nezáleží, kdo je ve válce. Rusko, Ukrajina, různé země. Musíme žít v míru a v dobrém světě. Je to můj prezident (Putin). Ale jak jsem řekl, nejsem v politice. Jsem sportovec. Doufám, že se vše brzy spraví. Pro obě strany je to teď těžká situace,“ uvedl Ovečkin.

1xBit vám nabízí sázení v kryptoměnách !

Ovečkin má strach o rodinu

Za svůj názor schytal Ovečkin pořádnou kritiku a legendární český gólman Dominik Hašek jej označil za alibistu a lháře. Zatímco tak ruské rakety ničily a stále ničí ukrajinská města, na instagramovém účtu Ovečkina stále svítí profilová fotografie hokejisty se strůjcem těchto hrůz.

Teprve nyní vyšlo najevo, že dokonce samotné vedení Washingtonu požádalo svou hvězdu o to, aby fotografii stáhl a smazal svůj účet na populární sociální síti. Ovečkin se k tomu však stále nemá. Údajně proto, že se obává o bezpečnost své rodiny, která stále žije v Rusku. S touto informací přišla sportovní stanice ESPN. Na první pohled možná trochu přehnaná zpráva, pokud se však podíváme na chování ruských hráčů v NHL, některé střípky do sebe začnou zapadat.

Zdroj: ommercato.com

Vymezení proti válci, nikoli proti Putinovi

O tom, jak si je rodina Ovečkina s Putinem blízká, svědčí například i to, že ruský prezident dal Ovečkinovým i svatební dar. Kapitán Washingtonu pak před prezidentskými volbami v roce 2018 pořádal na sociálních sítích kampaň s názvem ,,Putin Team“, ve které se snažil získat podporu pro ruského vládce. Proti Putinovi se pak nevymezil ani Jevgenij Malkin, další ruská hvězda v NHL, byť si již před několika lety tajně zařídil americké občanství.

Dalším hráčem, jehož názory svět zajímají, je Kirill Kaprizov. Mladá útočná hvězda Minnesoty se však stejně jako Ovečkin vymezila pouze proti válce a ne proti samotnému režimu. Podobnost s Ovečkinem má Kaprizov také v tom, že i on má na Instagramu fotografii s Putinem, byť nikoli jako profilovou, kterou zatím stále nesmazal. Jako posledního musíme zmínit Artěmij Panarina. Z ruských hokejistů byl dlouhodobě považován za toho nejodvážnějšího co se týče kritiky Kremlu, kdysi dokonce veřejně podpořil Alexeje Navalného. Nyní však i on mlčí, kritické příspěvky vůči Putinovi z Instagramu stáhl a svůj profil přepnul z veřejného na soukromý.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !