Ovečkin promluvil ohledně invaze: Putin je můj prezident, ale chci mír

Roman Mráz

Roman Mráz

Ovečkin promluvil ohledně invaze: Putin je můj prezident, ale chci mír


Hvězdný ruský útočník Alexander Ovečkin se během víkendu, tak jako spousta jiných sportovců, vyjádřil k probíhající ruské agresi na území Ukrajiny. Zámořským novinářům poskytl před zápasem proti Philadelphii rozhovor, během něhož několikrát zopakoval, že si přeje, aby válka co nejdříve skončila: „Doufám, že bude brzy konec. Mám ruské i ukrajinské kamarády. Přeju si brzký závěr a ať znovu nastane mír."

Přání brzkého konce bojů

Kanonýr hrající v NHL za Washington Capitals novinářům odpovídal po tréninku před dalším zápasem, který měl klub z hlavního města USA sehrát proti domácím Flyers. Ovečkin se několikrát v podobném duchu vyjádřil k tomu, co se právě teď děje na Ukrajině. 

Jsem Rus, ale samozřejmě si přeju, aby byl mír v obou zemích."

Samozřejmě, nechci vidět nikoho trpět, nechci vidět mrtvé lidi. Doufám, že za chvíli budeme žít v bezpečném světě."

Ovečkin a Putin

                                                   Ovečkin s Putinem oslavují titul na mistrovství světa       zdroj: russianmachineneverbreaks.com

Do vyjádření k prezidentovi se mu nechtělo

Ruský kanonýr je mimo jiné známý svou silnou náklonností k současnému ruskému prezidentovi Vladimíru Putinovi. Sám Ovečkin v minulosti přiznal, že si s Putinem volají a jsou v častém kontaktu. Ruský prezident dokonce poslal Ovečkinovi i svatební dar. Hokejista naopak v roce 2017 založil Putin team, což je fanklub ruského prezidenta. Ve světle těchto informací se nelze divit, že do hodnocení Putina se Ovečkinovi příliš nechtělo.

Je to můj prezident, ale jak říkám, nejsem politik, jsem sportovec. Je to těžká situace pro obě strany."