Lukrativní kontrakt. Barcelona podepsala sponzorskou smlouvu se Spotify


Švédská platforma na streamování hudby Spotify se stane novým sponzorem španělské Barcelony. Katalánci, jejichž finanční problémy plní sportovní magazíny posledních několik měsíců, přivedli velmi silného sponzora, který by jim s finančními problémy měl pomoci.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Co je součástí smlouvy ?

Jak to u podobným velkých kontraktů bývá, oficiální znění a podmínky nebyly zveřejněny. Přesto se do médií šíří informace ze zákulisí o tom, co by smlouva měla obsahovat. První věcí, která možná spousta fanoušků zarazí, je skutečnost, že barcelonský svatostánek Camp Nou bude přejmenován. Stane se tak mimochodem poprvé v historii klubu. Nový název by měl být Spotify Camp Nou, jako odkaz na sponzora. Kromě samotného stadionu se název streamovací společnosti objeví také na dresech hráčů katalánského celku.

Nejzajímavější části smlouvy jsou samozřejmě peníze. Ačkoli částka, která připluje do kasy Barcelony nebyla oficiálně zveřejněna, zdroje katalánského rádia RAC1 mluví o sumě zhruba 280 milionů eur, což je odhadem kolem sedmi miliard korun. Barcelona na svém klubovém webu uvedla, že smlouva se společností Spotify vejde v platnost od 1. července 2022 a bude platit následující čtyři roky. Nadšený z nové sponzorské smlouvy je pochopitelně i ředitel momentálně třetího celku španělské ligy Joan Laporta:

„Spojení se Spotify je dalším krokem na začátku nové éry, kterou jsme v Barce odstartovali. Znovu budeme blíž fanouškům a umožní nám to oslovit další příznivce po celém světě.“

Zdroj: cc.cz

Barcelona a sponzoři

Katalánský klub se může pochlubit více než stoletou historií svého klubu. Po drtivou většinu tohoto období nebyla pro sponzory šance, aby logo své společnosti umístila na nejviditelnější místo, tedy na hruď hráčova dresu. Ke změně došlo až v roce 2005, kdy však bez nároku na finanční odměnu natiskla Barcelona na své dresy logo neziskové organizace UNICEF. Toto spojení trvalo dlouhých šest let, po jehož skončení již Barcelona nemohla ignorovat astronomickou sumu od katarské společnosti Qatar Foundation. Mělo se tehdy jednat o pětiletý kontrakt na částku kolem 150 milionů eur. Není nejspíše třeba dodávat, že se v té době jednalo o rekordní sumu ve fotbalových kruzích.

Později se na dresech hráčů Barcelony objevilo také logo katarských aerolinek Qatar Airways. Od roku 2017 byl však hlavním sponzorem Katalánců Rakuten, japonská internetová společnost, která ročně přispívala do klubové kasy částkou 55 milionů eur. Nyní tedy přebírá prestižní místo hlavního sponzora úspěšného španělského klubu Spotify.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !