Barcelona počítá, jak by si mohla dovolit Haalanda


Scénář, ve kterém by Barcelona a norský kanonýr Erling Haaland skončil v jedné rovnici, se zdá být nepravděpodobný. Nikoli však nemožný. A dle španělských médií Barcelona dělá vše pro to, aby útočníka Borussie Dortmund získala. Co všechno se musí sejít, aby k tomu opravdu došlo ?

20Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Sportovní výsledky klubu a přestup až v létě

Již dříve oznámil agent norského útočníka Mino Raiola, že jeho klient nepřestoupí do žádného týmu, který nebude hrát Ligy mistrů. To, co bylo pro katalánský klub dříve samozřejmost, již nyní neplatí. Barca momentálně ztrácí pouhý bod na Atletico Madrid, které drží čtvrtou příčku zaručující postup do Ligy mistrů, ovšem kandidátů na tento post je hned několik. Kromě toho Katalánci v posledních zápasech neoplývají zrovna dobrou formu, když vyhráli pouze dva zápasy z posledních pěti. Z logiky věci vyplývá samozřejmě také to, že Haaland by musel řady německého Dortmundu opustit až v létě, nikoli v momentální přestupovém oknu.

Peníze a opět peníze

K přestupu jednoho z nejžádanějších hráčů Evropy budou jistě třeba také peníze. A ty se Barcelona snaží sehnat, kde se jen dá. Španělská média vypočetla, že celková suma za přestup se všemi bonusy by mohla atakovat hranici 200 milionů eur. Kde takový balík vzít ? Barcelona plánuje prodej tří hráčů, který by jim ve snaze o získaní Haalanda mohl pomoci. V první řadě se jedná o Antoine Griezmanna. Ten již působí v Atleticu Madrid a za hostování obdržel katalánský celek 10 milionů eur. Další 40 milionů eur může očekávat za trvalý přestup Francouze do celku z Madridu.

Zdroj: eurosport.com

Druhým hráčem je Philippe Coutinho. Ten o víkendu debutoval v Aston Ville gólem. V anglickém klubu bude Brazilec hostovat do konce sezony a ve smlouvě je případná opce na přestup za 40 milionů eur. Dalším do party je Francisco Trincao. I portugalský hráč je v Anglii na hostování a pokud by se uplatnila opce na následný přestup, přiteklo by do pokladny Barcelony dalších 30 milionů eur. Ani to by však nestačilo a tak se nadále spekuluje o tom, kdo Nou Camp opustí, aby měla Barcelona alespoň teoretickou šanci k získání jednoho z nejlepších útočníků Evropy.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !