Kúdela za údajný rasismus nebude ve Skotsku stíhán


Slávistický obránce Ondřej Kúdela nebude za údajné rasistické urážky stíhán ve Skotsku. Tamní prokurátor se rozhodl nezahájit řízení s českým reprezentantem. Stíhán však nebude ani Glen Kamara, který Kúdela po skončení vyhroceného zápasu napadl v útrobách stadionu.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Bláznivý zápas ve Skotsku

Zápas pražské Slavie proti Rangers mají čeští fanoušci jistě v paměti dodnes. Kemar Roofe brutálním faulem zranil brankáře Slavie Koláře, Kúdelova údajná rasistická nadávka vyvolala solidní potyčku mezi hráči a po skončení zápasu pak Kamara napadl českého obránce v zázemí stadionu. Zavládl takový chaos, že hráči Slavie nebyli vpuštěni do svých šaten ještě několik desítek minut po skončení zápasu, ve kterém si vybojovali postup do další fáze Evropské ligy.

Nejvíce se řešil právě Kúdelův údajný rasismu. Byť se nikdy oficiálně nepotvrdil, český reprezentant schytal trest na deset zápasů, kvůli čemuž přišel i o Mistrovství Evropy, na kterém česká reprezentace dokráčela až do čtvrtfinále. Kamarův útok po skončení zápasu byl oceněn trestem na tři soutěžní zápasy. Zmiňovaný faul Roofeho pak znamenal pro jamajského útočníka stopku na čtyři zápasy.

Zdroj: idnes.cz

Ve Skotsku je šetření ukončené

S informací o tom, že Kamara ani Kúdela nebudou stíháni přišel respektovaný server The Athletic. Ten zároveň přinesl vyjádření mluvčího státního zastupitelství:

„Po zvážení skutečností a okolností případu, včetně dostupných přípustných důkazů, se prokurátor rozhodl, že v tuto chvíli nebude zahájeno žádné řízení. Vyhrazujeme si však právo pokračovat v řízení v budoucnu, budou-li k dispozici další důkazy.“

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Je třeba dodat, že se český fotbalista po rozhodnutí UEFA odvolal ke sportovní arbitráži CAS, kde chce očistit své jméno. K projednání případu mělo dojít již v lednu formou online slyšení. Na tento krok však nepřistoupili právníci Ondřeje Kúdely, kteří se k celé věci vyjádřili takto:

„Kvůli protipandemickým opatřením nabídl CAS online jednání v původním termínu 21. ledna, anebo odročení. Vzhledem k tomu, že je povoláno několik svědků včetně Glena Kamary, u něhož chceme provést křížový výslech, pro který je důležitá bezprostřední reakce, o niž bychom v on-line prostředí přišli, shodli jsme se s UEFA, že o on-line jednání nemáme zájem. A došlo tedy k odročení na duben," uvedli právní zástupci Ondřeje Kúdely.