Kúdelův soud se odkládá na duben

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Kúdelův soud se odkládá na duben


Mělo k němu dojít již tento pátek. Ostře sledovaný spor slávistického obránce Ondřeje Kúdely, který čelí obvinění, že rasisticky napadl Glena Kamaru z Rangers, se však odkládá až na duben.

20Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Údajná rasistická urážka

Byla to aféra, která se mohutně řešila i v zahraničí. Ondřej Kúdela měl údajně rasistickou narážkou urazil protihráče Glena Kamaru z Rangers během odvetného utkání Evropské ligy. Za to byl českému reprezentantovi udělen trest deseti zápasů, zatímco Kamara, který Kúdela po zápase napadl v útrobách stadionu, čemuž přihlížel i tehdejší trenér Rangers Steven Gerrard, dostal trest na pouhé tři zápasy. Ačkoli trest si Kúdela již odpykal, odvolal se ke sportovní arbitráži se snahou očistit své jméno.

„Kvůli protipandemickým opatřením nabídl CAS online jednání v původním termínu 21. ledna, anebo odročení. Vzhledem k tomu, že je povoláno několik svědků včetně Glena Kamary, u něhož chceme provést křížový výslech, pro který je důležitá bezprostřední reakce, o niž bychom v on-line prostředí přišli, shodli jsme se s UEFA, že o on-line jednání nemáme zájem. A došlo tedy k odročení na duben," uvedli právní zástupci Ondřeje Kúdely.

MostBet nabízí bonus až 8000 Kč !

Kamara měl problémy i se Spartou

Hráči Rangers se v rámci Evropské ligy střetli pár měsíců po Slavii také se Spartou. V zápase proti letenským obdržel Kamara červenou kartu a Rangers prohráli. I po tomto zápase si Kamara stěžoval na údajné rasistické chování fanoušků pražského celku. UEFA však Spartu ani fanoušky neshledala vinnými a nenařídila žádný trest.