Zlatý míč posedmé pro Messiho. Ronaldo až šestý

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Zlatý míč posedmé pro Messiho. Ronaldo až šestý


Loňský ročník byl vinou koronaviru zrušen. Ten letošní již nikoli a na galavečeru v Paříži si argentinský útočník PSG Lionel Messi došel pro prestižní trofej Zlatý míč. Již posedmé v kariéře a vylepšil tak svůj vlastní rekord. Jeho dlouholetý rival Ronaldo se v anketě umístil na šesté příčce.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Klíčem byla Copa America

Na podium kráčel nejistějším krokem než v předchozích letech. Nejspíše sám Messi tušil, že letos bude vítěz ankety opravdu těsný a především, že jeho konkurenti měli lepší rok než on. Největší vyzyvatel, polský kanonýr Robert Lewandowsi, skončil však na druhém místě a záložník Chelsea Jorginho na třetím, byť měl co do počtu prestižních vítězství suverénně nejplodnější sezonu ze všech. Nejhodnotnější individuální trofej si však odnesl i letos legendární Argentinec.

Při svém slavnostním proslovu nezapomněl zmínit, že jeho pronásledovatelé měli skvělý a úspěšný rok. Za klíč k jeho vítězství pak označil vítezství na Copa America, kde jako kapitán dovedl Argentinu k titulu. Stal se zároveň nejlepším střelcem i hráčem turnaje. Po svém proslovu pak Messi symbolicky stiskl tlačítko, které na jeho počest rozsvítilo Eiffelovu věž.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Nespokojenost německých novinářů

S výsledkem ankety se rozhodně neztotožnili všichni. Slyšet jsou především německé deníky. Ty viděly jasného favorita v Lewandowskim, který měl za sebou úžasnou sezonu, ve které překonal letitý rekord Gerda Müllera v počtu branek nastřílených za sezonu a tvrdí, že Messi získal cenu spíše za zásluhy z let minulých než za výkony z té poslední. Podivují se pak také nad „až“ třetím Jorginhem, který dovedl Chelsea k vítězství v Lize mistrů a Itálii k titulu z Eura.

          Zlatý míč 2021          
1. Lionel Messi         Argentina   PSG     613 hlasů
2. R. Lewandowski         Polsko   Bayern     580 hlasů
3. Jorginho         Itálie   Chelsea     460 hlasů
4. Karim Benzema         Francie   Real Madrid     239 hlasů
5. N´Golo Kante         Francie   Chelsea     186 hlasů
6. C. Ronaldo         Portugalsko   M. United     178 hlasů
7. Mohamed Salah         Egypt   Liverpool     121 hlasů
8. K. de Bruyne         Belgie   M. City     73 hlasů