Vrátí se Messi do Barcelony? Šéf katalánského klubu s jeho návratem nepočítá


Fotbalová Barcelona pomalu připravuje kroky k letnímu posílení kádru. Na příchod Lionela Messiho z PSG to nicméně v tuto chvíli nevypadá. V rozhovoru pro rozhlasovou stanicí RAC 1 to potvrdil prezident španělského velkoklubu Joan Laporta, podle kterého zatím Messi ani jeho zástupci Barcelonu nekontaktovali s případným zájmem o comeback.

Angažmá v PSG je zatím spíše zklamáním

Spekulacím ohledně Messiho návratu nahrává současná situace v PSG, které vypadlo v osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid a vztahy uvnitř kabiny nejsou podle médií vůbec idylické. Nespokojenost dávají hlasitě najevo také fanoušci pařížského celku. 

Statistiky samotného Messiho jsou v této sezóně také daleko za očekáváním. Za 26 zápasů si připsal pouhých 7 branek. V nejvyšší francouzské soutěži Ligue 1 bychom napočítali Messimu dokonce jen dvě vstřelené branky. O rok dříve přitom v dresu Barcelony skóroval během 35 zápasů třicetkrát.

Evidentně tak zatím argentinské hvězdě nevychází jeho francouzské angažmá zdaleka podle představ. I proto se začalo spekulovat o tom, že by se Messi mohl vrátit zpět do Barcelony. Laporta však s jeho příchodem před další sezónou nepočítá.

V tuto chvíli o tom neuvažujeme, protože budujeme mladý tým, v kterém to začíná klapat.“

Přestupem Argentince do Paříže navíc utrpěl i soukromý vztah mezi ním a prezidentem katalánského klubu. 

Už není, co býval, když je teď v Paříži. Nemluvíme spolu tolik, co dřív.“

Messi s Laportou

                            Doby, kdy Laporta s Messim společně sbírali trofeje, jsou zřejmě nenávratně pryč.             zdroj: eurosport.com     

Laporta nepočítá ani s Haalandem

Mezitím co se přetřásá možný, či nemožný přestup Messiho do Barcy, tak se španělský klub už momentálně snaží posílit před další sezónou o další hráče. Což povrdil i sám Laporta.

Dva kontrakty už jsme uzavřeli. Jména ale prozradit nemohu. Řekněme jen, že jeden z nich by mohl být střední obránce a druhý záložník.“

Podle serveru ESPN by se mělo jednat o stopera Andrease Christensena z Chelsea a záložníka Francka Kessiéna z AC Milán. Naopak dřívější zájem o bundesligovou hvězdu Erlinga Haalanda ztroskotal na přemrštěných finančních podmínkách Dortmundu.