Útok na trůn se odkládá, Medveděv musí na operaci


Poprvé v kariéře se stal světovou jedničku, ovšem pouze na tři týdny. Po zaváhání na turnaji v Indian Wells sice Medveděv o trůn přišel, nyní na něj však měl solidně nakročeno znovu. Jenže čtvrtfinálová prohra na turnaji v Miami jeho plány zhatila a navíc bude muset ruský tenista v nejbližší době podstoupit operaci kýly.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Nepovedený turnaj v Miami

Když si ruský tenista připsal nečekanou porážku již ve třetím kole turnaje v Indian Wells, většina fanoušků si byla jista, že pozici světové jedničky neopouští na dlouho. Vzhledem k problém, které doprovází v současné době kariéru Rusova největšího soka Novaka Djokoviče se dalo očekávat, že hned na příštím turnaji se Medveděv do čela žebříčku vrátí. To se však nestane. Na turnaji v Miami sice současná tenisové dvojka postupně porazila bez větších potíží Murrayho, Martineze a Brooksbyho, ve čtvrtfinále však Rus prohrál ve dvou setech s obhájcem loňského titulu Hurkaczsem.

Je třeba dodat, že Medveděv rozhodně nepůsobil, že by byl ve své kůži. V zápase bojoval nejen se soupeřem, ale také křečemi a závratí. Až po skončení zápasu se na sociální síti Instagram vyznal z toho, co jej poslední dobou trápí nejvíce, a to kýla. Kvůli ní nyní podstoupí operaci a bude měsíc až dva mimo hru. Jistě tak přijde o několik velkých antukových turnajů, které slouží především k rozehrání před grandslamovým French Open. To začíná 22. května, což znamená, že ani účast na druhém letošním grandslamu Medveděv jistou rozhodně nemá.

„Poslední měsíc jsem hrál s malou kýlou a společně s týmem jsme se nyní rozhodli, že půjdu na malou proceduru, která to spraví. Nejspíš budu příští měsíc až dva mimo, ale budu tvrdě pracovat na tom, abych se mohl na kurty vrátit co nejdříve to bude možné," sdělil na Instagramu fanouškům Daniil Medveděv.

Zdroj: tennis.com

Antuková část sezony pro Djokoviče ?

Během absence Medveděva na okruhu bude mít solidní příležitost nahnat body do žebříčku současná světová jednička Novak Djokovič. Ten sice kvůli neochotě očkovat se proti Covidu přišel o Australian Open, na druhém grandslamu sezony Roland Garros se již však s největší pravděpodobností představí. Objevit by se měl také na velkých antukových turnajích v Římě, Madridu a Monte Carlu.

Nejdůležitější v závodě o post světové jedničky však bude pochopitelně Roland Garros. Tam si totiž v loňském roce dokráčel Djokovič pro titul a jeho případná absence by znamenala ztrátu velké porce bodů v žebříčku. Djokovič se však ve Francii nejspíše představí a pokud se do té doby dá po operaci do pořádku i Medveděv, mohli bychom právě na Roland Garros být svědky jejich první letošní vzájemné bitvy, zatím se totiž letos ještě nepotkali. Djokovič odehrál pouze jeden turnaj na konci února v Dubaji, kde jej ve čtvrtfinále porazil český tenista Jiří Veselý.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !