Djokovič musí opustit Austrálii. Na Australian Open se nepředstaví

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Djokovič musí opustit Austrálii. Na Australian Open se nepředstaví


Zdá se, že sága ohledně Novaka Djokoviče a letošního Australian Open je definitivně u konce. Nedělní soud zamítl jeho odvolání proti zrušení víz a světová jednička v následujících hodinách bude muset opustit zemi.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Rozhodnutí na poslední chvíli

Ještě na začátku týdne to vypadalo, že Novak Djokovič bude moci obhajovat na prvním Grand Slamu sezony loňský titul. Po pondělním soudu mu byla navrácena víza a Srb se začal chystat na turnaj. Netrvalo to však dlouho, v pátek rozhodl australský ministr pro imigraci, že Djokovičova výjimka je neplatná a světová jednička musela opět zamířit do detenčního zařízení. Byť se Djokovič a jeho právníci odvolali, nebylo jim to nic platné. Soud, který skončil jen před pár hodinami rozhodl, že Djokovič, jakožto neočkovaný, nesmí nadále v zemi zůstat. Australian Open se tak bude konat bez něho. Krátce po vynesení rozsudku zveřejnil Djokovič krátké prohlášení, ve kterém přijímá závěr soudu:

„Jsem extrémně zklamaný z rozhodnutí soudu, které znamená, že nemůžu zůstat v Austrálii a zúčastnit se Australian Open. Rozhodnutí ale respektuji a budu spolupracovat s úřady v souvislosti s odletem ze země,“ uvedl Novak Djokovič.

Zákaz vstupu do země na tři roky

Djokoviče současně hrozí také to, že mu nebudu umožněn vstup do Austrálie po dobu dalších tří let. Vzhledem k tomu, že srbskému tenistovi je již čtyřiatřicet let, znamenalo by to, že jeho loňský titul by mohl být z Austrálie jeho poslední. Djokoviče čekají potíže i doma v Srbsku, kde bude muset vysvětlit, proč se krátce po pozitivním testu objevil na veřejnosti a nebyl v karanténě. Australský turnaj začne bez světové jednička již zítra.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !