Tip na zápas Genoa - Atalanta (Serie A, 21. 12.)


Ještě před vánoční přestávkou stihnou kluby Serie A odehrát 19. kolo. Dnes budeme svědky zápasu mezi sestupem ohroženým Janovem a ofenzivní mašinou Atalantou a od utkání si slibujeme gólové hody.

Genoa CFC - Atalanta Bergamo (Serie A, 21. 12., 20:45)

Nejstarší fotbalový klub v zemi - janovské CFC - se nachází nad propastí a po patnácti letech v nejvyšší domácí soutěži mu reálně hrozí pád do Serie B. Noční můru má pomoci odvrátit nedávno angažovaný kouč Andriy Shevchenko, jenž ve funkci nahradil Ballardiniho. Ukrajinská legenda však začala nejhůř, jak mohla. Jde o vůbec prvního trenéra v historii ligy, který nevyhrál ani jeden z prvních šesti soutěžních zápasů ve funkci. A v sedmém zápase navíc bude čelit Atalantě s někdejším koučem Janova Gasperinim.

Z šesti utkání pod Shevchenkovým dohledem dokázali fotbalisté Janova urvat jediný bod za bezbrankovou remízu na hřišti Udinese. Ve všech zbývajících pěti utkáních prohráli minimálně o 2 góly a jejich celkové skóre pod ukrajinským trenérem je 2:13! Zdrcující byla především porážka 1:3 v janovském derby z 10. prosince. Po ní sice následovala výhra 1:0 v poháru nad Salernitanou, ale i další ligová prohra 1:3 s Laziem.

Zápasy Atalanty končívají přestřelkami

Útočným pojetím hry a množstvím nastřílených branek patří tým z Begama mezi vůbec nejofenzivnější mužstva na světě. Jeho zápasy nabízí spoustu branek a ofenzivních akcí. Na konci předešlých třech sezón italské nejvyšší soutěže měl na svém kontě vždy nejvíce vstřelených branek!

Když na Stadio Luigiho Ferrarise přijela Atalanta naposled (37. kolo loňské sezóny) a potřebovala nutně zvítězit, aby proklouzla do Ligy mistrů, bylo z toho poločasové vedení 3:0. Druhé dějství však ovládli domácí a nakonec z toho byla přestřelka se šťastným koncem pro Atalantu, která vyhrála 4:3.

Atalanta je dopředu neuvěřitelně silná, v každém zápase si je schopná vytvořit velké množství šancí a zakončení. Na druhou stranu v téměř každém utkání se vlastními chybami dostává pod tlak a inkasuje spoustu zbytečných gólů.

Janovští potřebují nutně zabrat. V posledním utkání před pauzou musí na hřišti odevzdat úplně vše. Na druhou stranu Atalanta potřebuje rovněž vyhrát, aby nenabrala na čelo příliš velké manko. I když mají janovští obrovský problém se střílením branek, tak při herním stylu Atalanty očekáváme, že se prosadí. V kurzu přes 2,40 tipujeme, že v utkání padnou alespoň 4 branky

200 Kč u Chance za registraci zdarma

Tip: OVER 3,5 gólů