Slavia odcestovala do Lince pro postup do čtvrtfinále Konferenční ligy

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Slavia odcestovala do Lince pro postup do čtvrtfinále Konferenční ligy


Slavia si minulý týden v domácím utkání zajistila díky výhře 4:1 skvělou výchozí pozici pro dnešní odvetu v Rakousku a bylo by obrovským zklamáním, kdyby nepostoupila mezi nejlepší osmičku.

LASK Linz – Slavia Praha  (Konferenční liga, 17. 3., 21:00)

Slávisté vyrazili k odvetnému utkání, které se kvůli rekonstrukci domácího stadionu Lince odehraje v azylu v St. Pöltenu, vlakem. V letošním ročníku evropských pohárů využili cestu po železnici již podruhé. V prosinci si tímto způsobem dojeli pro postup ze základní skupiny do Berlína.

Vsadit na Méně než 9,5 střel na branku v zápasu u Fortuny v kurzu 1.65

Sešívaní mají po prvním utkání, v němž zvítězili 4:1, postup na dosah. Pokud by se jim povedlo postoupit mezi nejlepší osmičku Konferenční ligy, šlo by o jejich třetí čtvrtfinále evropských pohárů za poslední čtyři sezóny, což je na český klub neuvěřitelná vizitka. Vloni, stejně jako v roce 2019, hráli čtvrtfinále Evropské ligy. „Pro nás by to byl fenomenální úspěch a výkon, kdyby se nám ve Slavii podařilo za poslední čtyři roky třikrát postoupit do čtvrtfinále evropských pohárů. Víme, že jsme jeden zápas od toho, že to máme dobře rozehrané. Chceme to za každou cenu dotáhnout,“ pronesl na tiskové konferenci hlavní trenér Trpišovský

Pozor na podcenění

I za zdánlivě rozhodnutého stavu musí být Slávisté obezřetní. LASK utrpěl porážku v jediném z posledních devíti domácích pohárových utkání, a do zápasu rozhodně nejde předem poražený, naopak. „Nemůžeme moc taktizovat. Musíme dohnat tu ztrátu z Prahy. To uděláme tak, že brzo vstřelíme gól. Tím se nám podaří zažehnout jiskru naděje a pak se nám to možná povede. Když předvedeme podobný výkon jako o víkendu, možná se nám povede i obrátit skóre. Všechno je možné,“ narážel hlavní kouč Wieland na víkendovou výhru 6:0 nad Tirolem.

Slavia je však natolik zkušené mužstvo, že by zápas měla zvládnout. Takticky je velmi vyspělá a hráči si uvědomují, že spoléhat se na ubránění třígólového náskoku by nemuselo být správným krokem. „Vedeme o tři góly, ale zápas začíná za stavu 0:0. Nesmíme jen bránit výsledek, to by se nám vymstilo. Musíme hrát aktivně dopředu, nejlépe dát první gól a zápas zvládnout,“ zmínil novopečený reprezentant Ondřej Lingr

Yira Sor střílí úvodní gól Slavie v domácím utkání proti Linci

Yira Sor střílí úvodní gól Slavie v domácím utkání proti Linci (zdroj: sports24.cz)

Ve hře je také koeficient a slušná finanční odměna

Nejen o postup do čtvrtfinále hrají dnes večer Slávisté. Ve hře je také 15. místo v žebříčku národních koeficientů UEFA zaručující 5 účastnických míst v pohárově Evropě. Letošní ročník je rozhodující v nasazení pro sezónu 2023/24 a v boji o patnácté místo je pořádně nabito. Kromě Česka má reálnou šanci na patnáctku také Řecko, Dánsko, Turecko a Norsko. Každý získaný bod je tedy nesmírně cenný. Ideální scénář dnešního večera je tedy výhra českého mistra a zároveň vypadnutí konkurentů.

S postupem do čtvrtfinále si postupující připíše také zajímavou finanční odměnu ve výši jednoho milionu eur!

Sešívaní budou v Rakousku bojovat také za svého šéfa. Rádi by udělali svým postupem radost Jaroslavu Tvrdíkovi, jemuž bylo zjištěno onkologické onemocnění, kvůli kterému musel prodělat neodkladnou operaci a nyní ho čeká zhruba čtyřměsíční pauza od pracovního procesu.

Kde sledovat zápas mezi Lincem a Slavií Praha živě?

Přímý přenos odvysílá sportovní kanál České televize ČT Sport. V případě, že nemáte možnost sledovat televizní přenos, můžete si zápas pustit na webu České televize díky službě iVysílání. Výkop utkání je naplánován na 21:00.

Vstupní bonus u 1Bet

Předzápasové kurzy na zápas Slavia Praha – LASK Linz

Tip redakce