Přivede Manchester United hvězdného nizozemského kouče ?


Hvězdami nabitý kádr Manchesteru United stále tápe. Titul z Ligy mistrů zmizel z obzoru po osmifinálové porážce od Atletica Madrid a v domácí soutěži patří „rudým ďáblům“ až šesté místo s propastnou ztrátou dvaceti bodů na čelo tabulky. Je stále více jasné, že prozatímní kouč United Ralf Rangnick bude muset svou židli přenechat někomu jiného. A nejvíce se v této souvislosti mluví o kouči Ajaxu Eriku ten Hagovi.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Ten Hag už s United jedná

Dle informací britských médií se již měl s vedením týmu nizozemský kouč již dokonce i sejít a probírat detaily případné smlouvy. Padnou měla také otázka ohledně financí, které by nový kouč dostal na letní nákupy a přestavbu celku. Ten Hag má stále platnou smlouvu v Ajaxu Amsterdam, a to až do roku 2023. Zdá se však, že ani toto by nebyla překážka.

Populární nizozemský kouč působí v Ajaxu od roku 2017 a především jeho zásluhou se tradiční holandský klub vrátil mezi širší evropskou špičku. Právě pod taktovkou ten Haga došel Ajax v sezoně 2018/19 senzačně až do semifinále Ligy mistrů. S týmem během pěti let vyhrál také dvakrát domácí soutěž. Nyní o jeho služby usiluje jeden z největších týmů na světě.

Zdroj: firstsportz.com

Trápící se Manchester United

Pozvolný pád United se datuje k události, kdy po dlouhých letech opustil manažerskou pozici Sir Alex Ferguson. Poslední trofej získali United v roce 2017, kdy opanovali Evropskou ligu, od té doby je slavné výhry míjejí. V domácí lize čekají na titul dokonce od sezony 2012/13. Ani v letošním roce trofej s největší pravděpodobností nezískají. Ve hře už jsou totiž pouze v Pemier League, kde mají však propastnou ztrátu. V Lize mistrů United vypadl v osmifinále. Před branami osmifinále pak skončili „rudí ďáblové“ shodě v FA Cupu i v ligovém poháru.

Současný kouč United Ralf Rangnick tak pravděpodobně nezažije situaci svého předchůdce Ole Gunnara Solskjaera. Norský trenér měl být pro Manchester stejně jako nyní ten německý pouze dočasným řešením. Solskjaerovi se však během krátkého působení na lavičce United tak dařilo, že s ním vedení klubu podepsalo regulérní smlouvu. Forma kádru však opadla a na lavičce jej vystřídal Rangnick. Nyní je tedy téměř jisté, že i on přenechá svou pozici dalšímu kouči.

MostBet nabízí bonus až 8000 Kč !